Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Skaczą obroty D16Z5 CRX

Robert84
19-09-08, 09:12
Na zimnym silniku wszystko okej wlacza sie ssanie i git, jak sie zagrzeje to obroty mi skacza z 1tys do 1.5 tys :mad: nie wiem co jest grane ;/ jak jade to wszystko spoko jak stoi w miejscu to znowu skacze z 1 do 1.5

Prosze o pomoc pozdrawiam

vrod
21-09-08, 00:02
odłacz wtyczke od silniczka krokowego i zobacz czy będą staly równo, prawdopodobnie silniczek krokowy do czyszczenia, albo pomoze albo nie i wtedy wymiana

civic lsi dubi
21-09-08, 00:21
ja tak miałem i do wymiany był termostat na poczatku tak sie działo potem było gorzej bo wybuchał mi płyn w zb wyrownawczym popatrz czy rownomiernie odprowadzany jest płyn z hlodnicy do zbiornika a obroty moga skskac tez od zapowietrzenia ukladu hlodnizego odkrec korek chodnicy i popatrz czy bulka na zapalonym ja odpowietrzyłem i dziala ok skakanie ustapiło

vrod
21-09-08, 13:44
pierwsze słysze zeby od termostatu obroty skakały, albo bedzie samochod chodził na ssaniu bo termostat nie bedzie zamykał i temperatura silnika bedzie niska,ale to bedzie widac na czujniku ze temperatura nie podnosi sie albo spada przy jeździe na trasie, nie zapomnij zeby na gorącym silniku nie otwierac korka od chłodnicy bo sie poparzysz