Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie lampy (zamienniki) ???

DamianPekin96
27-01-18, 12:44
Cześć . Pytanie brzmi następująco . Jakiej firmy lampy mam kupić do civic vi 1997 r żeby działał silniczek regulacji świateł ? Zamienniki firmy TEC
(stanley), czy DEPO (Valeo). Dodam iż teraz mam jedną lampe DEPO i silniczek niedziała . Czy TEC powinien być dobry ?

bartek_levis
27-01-18, 15:57
A silniczek jest sprawny? Musi działać chyba że ktoś coś źle zmontował

Jens O
27-01-18, 16:13
W okazjach, rzadkich czesciach byl link do dwoch lamp carello za 80zl. Sprawdz czy jeszcze aktualne

DamianPekin96
27-01-18, 17:19
silniczek napewno sprawny w poprzedniej lampie działał

Perzon
27-01-18, 19:21
silniczek napewno sprawny w poprzedniej lampie działał

u mnie silniczek był sprawny, za to w środku w lampie było ułamane coś tam od regulacji. Przy malowaniu lamp przykleiłem urwane fragmenty i działa :)

daniel208
28-01-18, 10:24
u mnie z depo wszystko działało

bartek_levis
28-01-18, 10:43
a kulka jest na końcu silniczka boże Ci się ułamała, zasadza jest prosta wciskasz kulkę w gniazdo lampy i nie ma bata musi działać

DamianPekin96
28-01-18, 19:21
Wszystko jest kulka jest powinno działać a niedziała.dzwoniłem do goscia własnie co sprzedaje lampy i powiedział mi ze ma dwie lampy róznego rodzaju ktore pasuja do hondy a wejscie silniczka sie rozni czy jakos tak i moze nie działać ale jak mowisz ze u Ciebie depo dziala to nie wiem bo umnie wlasnie nie

Poll
29-01-18, 23:08
Ja to się nałebałem z tymi depo. Gówno nie chciało się dać ustawić, potem silniczek tego nie regulował. W końcu się wqrwiłem i ręką na siłę wcisnąłem aż odbłyśnik cały się ruszył, że potem mogłem regulować lampy żarówką. Do tego na jeden silnik wcisnąłem kulkę z manualnego DEPO :D I po tej akcji wszystko było git. Nie zapominajmy też jak te lampy świecą ****owato, w sensie skupiania światła. Nie polecam też ich sqrwiałych lamp soczewkowych. Niestety nie jesteś pierwszy i bez kombinacji, ryzyka i walki się nie obejdzie. Niestety te kulki są zdupczone i nic wcale nie musi działać jak tam ktoś wyżej napisał, a na carello będzie aż buczeć.
Najlepszym rozwiązaniem jest chyba zregenerować stare Carello w cenie tego szrotu DEPO.

DamianPekin96
30-01-18, 17:00
Czyli najlepiej omijać te lampy podjebki i kupić oryginały w miare dobrym stopniu .

Radzyn
30-01-18, 17:10
Teoretycznie, bo kupno Carello bez pożółkłych środków to niełatwe zadanie.
Dwa - ja zakładałem Depo (roczne) i w porównaniu do zużytych Carello świecą o niebo lepiej.
Trochę mocowania było przy montażu silniczków (strach przy wyciąganiu kulki silniczka) ale wszystko działa i zdecydowanie lepiej świeci.

Poll
30-01-18, 21:38
Ogólnie dają radę i w porównaniu do starych zużytych to jest różnica, ale jak piszę ten rozkład światła jest do dupy i ich jakość/spasowanie też. Tak czy siak miałem, dawały radę. Dobra opcja to ewentualnie wstawić sobie do carello soczewki z H1.
Ciekawe czy ten plastik ryflowany da się zregenerować. Nie wiem jak głęboko jest to wypalenie.

DamianPekin96
30-01-18, 22:17
tak czy siak będe musiał kupić jakieś bo niedługo mam przegląd a z jedną lampa angielka będzie cieżko bo już próbowałem ;P i nie wiem na jakie postawić bo opini jest wiele .

Poll
31-01-18, 12:45
Jak chcesz troche pojezdzic to wez te depo. Silniczek bedzie dzialac, ale musisz reka ruszyc odblysnik. On dziala, ale po prostu skonczyl mu sie zakres pracy. Ja juz nie moglem sruba wyregulowac to na chama lapa. I bylo super. Ustawilem sam na drzwi garazowe, a na skp gosciu sprawdzil i bylo malina. Takze da sie, ale nie bez walki.

ransom91
02-02-18, 17:27
Od siebie zdecydowanie polecam DEPO. W dwóch hondach już wymieniałem i obyło się bez jakichkolwiek problemów a cena za komplet na allegro jest naprawdę bardzo atrakcyjna (350zł). Niby pod**by ale jedna zaleta, białe od samego początku :) Aaaaaa no i biorąc używki licz się, że mogą Ci wcisnąć angielski szajs, ja już się tak przejechałem.