PDA

Zobacz pełną wersję : Nierównomierne żużycie prawej opony

arthi
26-01-18, 12:56
Byłem jakiś czas temu na zbieżności i powiedziano mi, że prawe koło jest pod większym kątem niż lewe, choć mieści się jeszcze normach. Jeśli dobrze zapamiętałem to pod kątem 7 stopni zamiast prosto | , jest pochylone w ten sposób \ Niestety diagnosta nie był w stanie odpowiedzieć, które elementy zawieszenia z przodu powinienem wymienić, żeby poprawić ten stan rzeczy. Powiedział, że za dużo do zrobienia. Standardowo, nie opłaca się itd.,. Czy ktoś może ma jakiś pomysł? Dodam, że geometrie robię praktycznie co roku, dopiero pierwszy zwrócił mi uwagę, że jest krzywo i opona zdziera się nierównomiernie.

bartek_levis
27-01-18, 08:33
może któryś wahacz masz krzywy

arthi
27-01-18, 11:56
może któryś wahacz masz krzywy
W sensie, górny albo dolny?

bartek_levis
27-01-18, 15:55
A na która się pochyla, jak na zewnątrz do dół jak do wewnątrz to góra.

arthi
29-01-18, 11:49
A na która się pochyla, jak na zewnątrz do dół jak do wewnątrz to góra.

Pochyla się na zewnątrz, tak bardziej obrazowo, górna część koła pochyla się do wewnątrz, dolna na zewnątrz, co w konsekwencji powoduje, że wewnętrzna część opony starta bardziej niż zewnętrzna. Czyli twoim zdaniem górny wahacz, czy dolny, bo się pogubiłem? Szczerze, myślałem że dół trzeba wymienić, bo koło jest pod takim kątem: " \ "

kubala95
29-01-18, 14:03
Dla pewności sprawdziłbym wszystkie gumy u diagnosty. Może się okazać, że po wymianie tych zużytych posypią się kolejne. Lepiej zrobić raz a dobrze.