PDA

Zobacz pełną wersję : reperaturki honda stream

danio25
24-01-18, 16:25
czesc. poszukuje pilnie reperaturek nadkoli tylnich oraz progow do hondy stream po lifcie. nigdzie jak narazie nie moge tego znalesc. moze ktos cos wie gdzie to znajde, a moze reperaturka bedzie pasowac od innego modelu?? pozdro

drevan
25-01-18, 10:20
Reperaturki nie są dostępne do tego modelu. Należy szukać zdrowych błotników z rozbiórki lub nowych (te drugie czasem pojawiały się na allegro).
PS: te elementy są takie same w przedlifcie i polifcie. Jedyna różnica to otwory w progach pod nakładki, które w przedlifcie występowały tylko w niektórych wersjach.

elmo141
25-01-18, 11:24
Tak jak pisze drevan. Tu przykład http://allegro.pl/honda-stream-i-00-07-prog-prawy-slupek-i6965250969.html
http://allegro.pl/honda-stream-tylny-tyl-blotnik-lewy-i5205563179.html
http://allegro.pl/honda-stream-prog-progi-prawy-i6460912956.html#thumb/1

danio25
25-01-18, 11:27
ciezko zdrowe blotniki znalesc, nowe podobno baaaardzo drogie. progi mysle ze zdolny blacharz zrobi sam z arkusza blachy. kiedys przegladalem allegro i trafilem na zdrowe cwiartki, przynajmniej na zdjeciach bylo widac ze sa zdrowe. moze cos w koncu wychacze. pozdro

elmo, te progi tez maja naloty, tak samo jak moje:) natomiast blotnik nie jest pelny tzn brak mu tej czesci od strony drzwi. wczoraj patrzylem to samo na allegro. mysle ze w efekcie koncowym bede musial to lepic z kawalków. pojade za tydzien do blacharza moze cos wymysli. obawiam sie ze jak juz kupie urzywane progi i nadkola z nalotem to po dwoch latach bede mial to samo co teraz

elmo141
25-01-18, 12:12
A może całą budę wyjdzie taniej kupić?

drevan
25-01-18, 12:37
mysle ze w efekcie koncowym bede musial to lepic z kawalków. pojade za tydzien do blacharza moze cos wymysli.

Lepienie z kawałków oznacza więcej spawów i tym samym więcej miejsc gdzie na pewno pojawi się korozja. Nie sądzę abyś trafił na blacharza z prawdziwego zdarzenia, który połączy elementy na zasadzie lutospawania - bo takich ze świecą szukać. Oryginalny element trzyma wymiary czego o rzemieślniczych nie zawsze można napisać. Ponadto praca dobrego blacharza swoje kosztuje, chyba że nie będziesz patrzył na jego ręce - on zrobi co uważa - a ty zobaczysz efekt końcowy. Jeżeli samochodem chcesz pojeździć kilka lat to trzeba to zrobić raz a porządnie - a łatki co 10 cm i masa szpachli zaprzeczają temu stwierdzeniu.

Najważniejsze jest dobre zabezpieczenie miejsc spawanych/zgrzewanych z zewnątrz i od środka. Jeżeli zdecydujesz się wstawki z arkusza blachy to doglądaj pracy blacharza.

danio25
25-01-18, 15:21
autem chce jezdzic az kola odpadna, zostaje juz w rodzinie. mam pewne plany co do tego auta. podstawa to konserwacja, wiem o tym. niemniej jednak bardzo jestem ciekawy jakie koszty poniose, moze sie okazac ze sprzedam, ale pozniej znajac zycie kupie kolejna honde i zabawa zacznie sie od nowa:)
p.s auto robi rocznie 5tys km, mam aerodeka (zdrowego) ktory jezdzi wokol komina, streamem jezdzimy okazyjnie.