Zobacz pełną wersję : D16y7 z kolektorem d16y8 problem na benzynie
Witam mam pytanko mam d16y7 i borykam się z problemem jak powoli dodaję gazu to ok łanie opada na 800 obrotów ale jak dodam gwałtownie gazu to przygasa i czasem gaśnie czasem jak odpalę to też nie trzyma obrotów tylko przygasa jakby gubiła się od 800-1500 obrotów , jak np jest 2000 obrotów i dodam gazu to ładnie się zbierze na luzie dzieje się tak na pb na lpg ok , kable świece zmieniłem pompę paliwa i filtr paliwa też macie jakieś pomysły kolektor założony od d16y8 a komp seria z y7
Sprawdź czy nie masz gdzieś lewego powietrza,wszystkie wężyki,czy są całe nie popękane to może na początek
sprawdzałem wszystkie wężyki i nic wszystkie wydają się ok nawet robię zawsze taki teścik zamykam ręką przepustnice i czasem jak coś nie jest zapięte to auto nie zgaśnie a ta gaśnie , zauważyłem przed chwila że jak odpalam auto to raz odpala i ma ssanie normalne obroty a raz obrotomierz szaleje skacze góra dół wtedy obroty są bardzo niskie silnikiem trzęsie , więc myslę czy aparat czasem nie jest uszkodzony
A krokowca czyściłeś,zobacz na uszczelnienie przepustnicy,czy jak kręcisz ta śrubką na gorze przepustnicy reaguje tzn wzrastają obroty, maleją coś się dzieje??
kazik2_h9w3
24-01-18, 07:07
Jak obrotomierz szaleje to moze byc moduł w aparacie
kazik2_h9w3
24-01-18, 18:46
Jakbyś Paweł był z Łodzi to bym Ci pożyczył bo mam kilka
W poniedzialek bd mial aparat podmienie zobaczymy co to bedzie
zmieniłem dziś aparat nic to nie dało działam dalej
kazik2_h9w3
30-01-18, 20:32
Mozesz sprawdzic ustawienia tps
firstborne
30-01-18, 20:34
Przepustnice (wraz z krokowcem) zostawiłeś z Y7? Miałem podobnie i pomagało wypięcie bezpiecznika od ECU, odpalenie, pochodzenie by rozgrzał się do uruchomienia wentylatora i potem delikatna jazda z 7 km i z powrotem na każdym biegu pod czerwoną kreskę. Nie wiem czemu pomagało, ale pomagało.
tak przepustnica z y7 została zdjąłem ją wczoraj razem z krokowcem umyłem dokładnei , problem się zminimalizował wczoraj dziś na zimnym odpala jest poprawa ale nieznaczna , zauważyłem też że silnik jak wchodzi w te dziwne obroty że przygasa to intensywnie kopci na niebiesko po rozgrzaniu ustaje , na lpg nie kopci nawet do odcinki
podmieniam wymieniam i nic , dziś odpalam na zimnym cały silnik terepie , cięzko odpala z 2 razy zgasła , powiedzcie jak sprawdzić TPS , i czujnik tep pod głowicą może tu gdzieś problem miałem z 20 hond ale takiego problemu nie miałem , i ten obrotomierz szaleje dalej
obrotomierz zweryfikowany , jest uszkodzony licznik , wymieniłem wtryskiwacze pb na inny kpl bo tam były 240 , na ciepłym jest ok zobaczymy rano jak bd zimna
na zimnym ok problem rozwiązany