PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana atrapy z przodu przedlift na polift

dreszczyk
22-01-18, 20:11
Cześć,

Wypytałem w różnych miejscach o ceny atrapy (+ wymiana) z przodu z przedliftingowej na poliftingową i wszędzie ceny oscylują w granicach 600-620zł za plastik + około 250zł robocizna. Jako, że wyczytałem już, że samemu da się ją wymienić to szukam tańszych alternatyw niż kupno oryginalnej części OEM i trafiłem na Allegro. Znalazłem tę aukcje (http://allegro.pl/honda-civic-viii-ufo-06-type-s-atrapa-grill-orygi-i7123125458.html) gdzie cena tego elementu to prawie 1/3 tego, co mi krzyknięto w serwisach i sklepach.

Widzę, że tam na dole brakuje tej srebrnej/szarej listwy - czy to jest zupełnie inna część czy jakaś wybrakowana? Jeżeli ta aukcja to lipa - poradźcie proszę jak najbardziej efektywnym kosztem wymienić akwarium na kratkę, bo ten szklany przód mi się dużo mniej podoba ;)

Technikalia: samochód to Civic VIII przedliftingowy, 5D 1.8.

Z góry dzięki.

uniu1
22-01-18, 20:42
brakuje znaczkka dolnej listwy i całego tyłu.

19adamo88
22-01-18, 21:00
to nie jest poliftowy tylko od types, typer

ludzie faktycznie z głową mają coś nie tak i uszkodzone, wybrakowane sprzedaja za miliony monet...nowy na allegro 620zł chyba z przesyłką :)

dreszczyk
23-01-18, 09:24
brakuje znaczkka dolnej listwy i całego tyłu.

Ok, dzięki za info, w takim razie odpada.

to nie jest poliftowy tylko od types, typer

ludzie faktycznie z głową mają coś nie tak i uszkodzone, wybrakowane sprzedaja za miliony monet...nowy na allegro 620zł chyba z przesyłką :)

Dokładnie tak :/ Bardziej się opłaca zainwestować w drukarkę 3d...

Lucas.FK2
23-01-18, 10:45
Bardziej się opłaca zainwestować w drukarkę 3d...

no chybaś zgłupiał,nadal to bedzie nie oplacalne nawet na szeroką skalę. lepiej kupic oem.

dreszczyk
23-01-18, 11:47
no chybaś zgłupiał,nadal to bedzie nie oplacalne nawet na szeroką skalę. lepiej kupic oem.

Za późno, już drukarka do mnie leci z chin.

PS: Żartuje, jestem po prostu poirytowany tymi cenami ;)

19adamo88
23-01-18, 12:28
masz na allegro tańsze, ale wszystkie z jakimis defektami :)

MikeFoto
24-01-18, 09:46
Dokładnie tak :/ Bardziej się opłaca zainwestować w drukarkę 3d...

Powodzenia w tworzeniu modelu :)
Czasem na allegro pojawia się nowy komplet OEM za 500zł.
U jarusneta - prawie 600 http://jarusnet.pl/08f21-smg-600c

Kamilao88
24-01-18, 14:53
Jest już temat o zmianie grila na Type S. Spróbuj się targować w ASO.

19adamo88
24-01-18, 15:36
Jest już temat o zmianie grila na Type S. Spróbuj się targować w ASO.

nie idzie negocjować z nimi...pytałem w kilku salonach Hondy i najtaniej wychodzi ten co jest wystawiony na Allegro (chyba Honda Plaza), na inną część mi dawali 10% rabatu, ale doliczali koszt wysyłki i wychodziło na jedno i to samo :D

Lucas.FK2
24-01-18, 15:58
nie idzie negocjować z nimi...pytałem w kilku salonach Hondy i najtaniej wychodzi ten co jest wystawiony na Allegro (chyba Honda Plaza), na inną część mi dawali 10% rabatu, ale doliczali koszt wysyłki i wychodziło na jedno i to samo :D

Jak ten grill wychodzi w zakupie nie wiele mniej to i na duży rabat nie ma co liczyć. Jego cena powindowała w góre ogólnie.

MikeFoto
24-01-18, 20:36
Wystarczy zerknąć na ceny innych akcesoriów które są z kosmosu to cała nowa atrapa za 600 stów jest relatywnie tania :)

http://civicklub.pl/forum/showthread.php?273572-Lista-OEM-akcesorii-do-4D-5D-z-orientacyjnymi-cenami