Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dodatkowy kabel do drzwi kierowcy,centralny zamek

kreatywny
11-01-18, 16:26
Witam zakładam nowy centralny zamek na pilota i brakuje mi kabla plusowego w drzwiach, wszystko juz działa na krótko tylko muszę jakoś doprowadzić ten kabel, najlepszym wyjściem jest przez oryginalna wiązke. Tylko tam przy drzwiach jest kostka ktora do konca nie wiem jak rozlaczyc żeby dołożyć tam kabel. Prosze o pomoc.

mort
11-01-18, 21:50
Rozłączasz ją normalnie jak każdą inną wtyczke, bodajze od zewnątrz drzwi. Wiercisz dziurę na wylot, przeciągasz kabel i finito.

Szczur[R]
12-01-18, 10:04
Otwierasz drzwi na max
Widzisz peszel wchodzący w drzwi, przy drzwiach jest zgrubienie (kostka)
Musisz palcami ścisnąć tą kostkę - jednym palcem od góry, drugim od dołu - czyli w płaszczyźnie pionowej. Jest kiepskie dojście a trzeba dość mocno ścisnąć.
Jeśli nie idzie, to spróbuj tępymi dużymi płaskimi śrubokrętami.

Jak odepniesz, to zostanie Ci druga część kostki w drzwiach - ją wyciągasz do wewnątrz drzwi, bez użycia siły, odchylając do góry lub dołu (nie jestem pewien - z jednej strony ma zatrzask a z drugiej tylko widełki)

Co do dołożenia przewodu są dwie opcje:
1. w wolnym miejscu wiercisz dziurę i przekładasz kabel (szybko, ale brak możliwości demontażu potem)
2. kupujesz na allegro wiązkę drzwi z wtyczką i przekładasz piny (możliwość rozłączenia w przyszłości)

kreatywny
14-01-18, 08:27
Wszystko sie udało, kabel przeciagniety, tylko powstał mały problem, mianowicie po złożeniu kostki nie łączy ona idealnie. Niby jest złożona ale gdy nia ruszam słychać jak przeskakuje centralny zamek od drzwi czyli przez ogryginalna wiazke raz przechodzi napięcie, a raz nie. Myślę ze to samo może być wyraźne podczas jazdy na nierownosciach. Jakies pomysły ? Ktos miał podony przypadek ?

Szczur[R]
14-01-18, 10:15
Jeśli wierciłeś dziurę to pewnie Ci zeszło odrobinę, rozbierz i zobacz w czym problem.

Radzyn
14-01-18, 10:23
;2874198']Jeśli wierciłeś dziurę to pewnie Ci zeszło odrobinę, rozbierz i zobacz w czym problem.

x2
Wiemy że tam jest ciężki dostęp, więc mogłeś nieco przekosić wiercenie lub gdzieś lekko przeszkadza kabel.
Kostka musi "kliknąć", bo inaczej na bank będą się powtarzać opisane przez Ciebie problemy.

mort
17-01-18, 00:04
Jak już zrobiłeś otwór, weź bez kabla złącz kostkę, przewierć ją "złożoną" wtedy otwór będzie w obydwu kostkach równoległy tylko uważaj żebyś kabli nie wciągnął.