PDA

Zobacz pełną wersję : Bierze olej i to w dużych ilościach...

Hieret
03-01-18, 20:10
Siemka. Mam problem odnośnie Hanki. Jakieś dwa miesiące temu oddałem do mechanika na normalna zmianę rozrządu widziałem że trochę leci olej po rozrządzie i powiedziałem mu to a on powiedział że pewnie uszczelka puściła pod głowica ale wszystko będzie ok. Później kiedy odebrałem samochód po rozrządzie przejechałem nie więcej niż 3km i zgasł i nie chciał odpalić co się okazało że uszczelka od rozrządu wkrecila sie w pasek od rozrządu i pogieła tak jak mechanik powiedział głowice. Więc już na jego koszt sam zrobił planowanie głowicy oraz zawory i wstawił nowy pasek do rozrządu i wszystko było ok. Do momentu kiedy od razu miałem wyjazd w góry. Widzialem że nie było na full oleju ale myślałem że to tylko przez wymianę tych podzespołów dlatego dokupilem olej dolalem prawie na full. Po przejechaniu 1000km i zajechaniu do domu z ciekawości sprawdziłem stan oleju co się okazało nie było nic oleju jedynie na ściankach minimalne oznaki oleju. I dlatego pytam się was co to może być. Od razu mówię nie robi żadnych chmur z tłumika i nie jest opalony na czarno. Tak jak każdy samochód jest w takim stanie. Co to może być i czy to jest wina co myślę że raczej tak mechanika?

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

kogut96
04-01-18, 15:50
Na szybkości wpadł mi pomysł że można sprawdzić uszczelniacz w głowicy, bo jak robili remont to jest szansa że go wymieniali i omyłkowo założyli odwrotnie zgarniający.
Sam osobiście w accordzie popełniłem ten błąd, auto nawet specjalnie nie zostawiło oleju na ziemi (od czasu o czasu pojawiały się kropelki),a olej z bagnetu znikał w oczach.

i goon
04-01-18, 17:14
Tak, pewnie głowica została zrobiona?