PDA

Zobacz pełną wersję : urwany gwint pokrywy zaworów luźny pasek rozrzadu??

mat2432
03-01-18, 17:30
witam
dzisiaj wziołem sie za regulacje zaworów w d14a8 i po rozkreceniu od razu zaniepokoił mnie lużny pasek czy juz konieczna jest zmiana rozrzad był robiony 60k km temu https://www.youtube.com/watch?v=M3fyrbvMNqk

Drugi problem to urwany gwint pokrywy zaworów przy delikatnym dokreceniu nawet nie na siłe obrobił sie ten srodkowy od dołu pokrywy reszta jest delikatnie dokrecona, czy to tak słabo ma byc dokrecone boje sie dokrecac mocniej zeby reszty nie pozrywac narazie nie cieknie ale jeszcze nigdzie dalej nie jedżdziłęm?

bartek_levis
04-01-18, 07:50
1 czemu kręcisz w lewo? luzuje sie wtedy napięcie napinacza...
2 gwint naprawisz helicoil poszukaj warsztatu w swojej okolicy, będzie ciekło miałem to samo w d14a8 jeden bez oporu żadnego się wyrobił...

Szczur[R]
04-01-18, 13:36
1 czemu kręcisz w lewo? luzuje sie wtedy napięcie napinacza...
Bo silnik hondy kręci się w lewo ? Bo regulacja w manualu karze kręcić w lewo ?
Jak będzie kręcił w prawo to rozciągnie sprężynę i będzie leciał po nową

po rozkreceniu od razu zaniepokoił mnie lużny pasek
to go wyreguluj

czy juz konieczna jest zmiana rozrzad był robiony 60k km temu
jeśli był wkładany jakiś szajs to co 60tyś warto wymienić, jeśli oem to spokojnie 100tyś można latać

mat2432
04-01-18, 14:11
;2872509]to go wyreguluj
Kurde wiesz nie miałem stycznosci z rozrządem wiesz może jak dostać sie do napinacza? trzeba pewnie rozebrać całą obudowe a z tego co widziałem to dostep jest masakryczny

Szczur[R]
04-01-18, 14:31
Kurde wiesz nie miałem stycznosci z rozrządem wiesz może jak dostać sie do napinacza? trzeba pewnie rozebrać całą obudowe a z tego co widziałem to dostep jest masakryczny

W tej dolnej obudowie jest czarna gumowa zaślepka - wystarczy ją wyjąć i masz śrubę napinacza dostępną.
W manualu masz opis z rysunkami

bartek_levis
05-01-18, 09:42
;2872509']Bo silnik hondy kręci się w lewo ? Bo regulacja w manualu karze kręcić w lewo ?
Jak będzie kręcił w prawo to rozciągnie sprężynę i będzie leciał po nową

mój błąd masz racje zapomniałem że w hondzie silnik jest odwrotnie zamontowany, ja bym zdjął obudowę i spr napinacz i śrubę czy jest ok...