Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana łożysk amortyzatorów a dziwne dźwięki

pasikonik
18-12-17, 17:39
Ponad pół roku temu wymieniałem górne mocowania przednich amortyzatorów w moim Civie 2003. Wymieniłem na Kayaba, wydawało mi się, że pewna firma. Zaprzyjaźniony mechanik ostrzegł mnie, że zakładał już komuś takie i po kilku miesiącach się posypały. Tak też było u mnie, po pół roku zaczęły skrzypieć - nie polecam montowania łożysk/ górnych mocowań firmy Kayaba (Choć generalnie firmę polecam, z amortyzatorów byłem zawsze zadowolony). Zareklamowałem, zwrócili mi pieniądze, spoko. Kupiłem dwa razy droższe Lemforder-a. Problem jest taki, że nadal coś skrzypi w zawieszeniu przy mocniejszych uderzeniach, np. przy zjeździe z krawężnika, albo jak zjeżdżam ze wzniesienia na płaskie i przód mocniej siądzie. Nie jest to tak mocne i wyraźne jak przy poprzednich łożyskach, ale wiadomo, wkurza niemiłosiernie, bo nie powinno skrzypieć wcale. Wydaje mi się, że jest to raczej słyszalne przy niższych temperaturach, teraz na mrozie, ale może tylko takie mam wrażenie. Czy coś oprócz łożysk może jeszcze skrzypieć w zawieszeniu? Nówki sztuki, porządna firma, nie chcę trzeci raz płacić za przekładkę...

MORDIMER1111
19-12-17, 13:11
Mogą jeszcze skrzypieć sworznie wachaczy