PDA

Zobacz pełną wersję : Luźna rurka bagnetu - wysuwa się razem z bagnetem

TommyOne
06-12-17, 14:09
Pytanie do Was czy można rurkę bagnetu wyciągnąć bez zdejmowania osłon rozrządu tak żeby wymienić oring na dole?
Rurkę mam luźną i przy wyciąganiu bagnetu też się lekko podnosi (o jakieś 0,5cm) po czym blokuje takim metalowym kołnierzem w plastikach obudowy rozrządu właśnie.
Brakuje mi zabezpieczenia zaznaczonego na zdjęciu. Pytanie czy to właśnie unieruchamia rurkę w jednej pozycji czy tylko ustala jej położenie? Przyglądałem się temu ustrojstwu i szczerze mówiąc nie mam pojęcia co może trzymać rurkę, chyba tylko oring na dole. Boję się, że gdzieś w trasie rurka podskoczy bo dosyć luźno siedzi i zrobi się bałagan pod maską...

https://i.imgur.com/pGZnSSd.jpg

bartek_levis
08-12-17, 08:42
odepnij metalowy klips i ciągnij do góry, przez obudowę chyba przejdzie ewentualnie odkręć 2-3 śruby i odchyl osłonę

Maly303
10-12-17, 11:03
Brakuje mi zabezpieczenia zaznaczonego na zdjęciu. Pytanie czy to właśnie unieruchamia rurkę w jednej pozycji czy tylko ustala jej położenie?
To własnie sprawia, że rurka siedzi jak powinna + powyżej w osłonie rozrządu jest "ucho" które dodatkowo stabilizuje rurkę.
Dodatkowo nowy oring sprawia, że rurka "nie lata jak żyd po pustym kościele" ;)