Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : LED H1 mijania Civic VII

mmimia
05-12-17, 19:48
Witam,
wrzucał ktoś z Was ledy zamiast zwykłych halogenów?:D
Wiem, że potrzebny jest adapter itd. , lecz zastanawia mnie czy jest sens... Teoretycznie bez przypału względem xenonu.
Z tego co czytałem to soczewka skupia światło, więc nic nikogo nie oślepia,a świeci o wiele mocniej i jaśniej :)
Co o tym myślicie?

alienek
11-12-17, 19:17
a masz samopoziomowanie? jeśli nie to będzie taki sam drut jak zenony.. a w sumie że ledy świecą mocniej to będziesz stwarzać niebezpieczentwo na drodze oślepiając innych kierowców głównie w nocy na zakrętach i nierównej drodze, więc odpusc temat kup porządne homologowane żarówki

firstborne
16-12-17, 00:38
Samopoziomowanie można zakupić na hidretrofit, poza tym ile z tego skorzystasz skoro auto do przewożenia węgla raczej nie służy. Ja przez 2 lata retrofita ani razu nie potrzebowałem tego dodatku. Dobrze ustawiony retro nie będzie oślepiać, nie wiem jak z ledami.

assire
17-12-17, 01:23
Z ledami dochodzi jeszcze to, że nie można kupić byle gówna tylko trzeba coś co ma podobną geometrię jak palnik czy żarówka, bo inaczej będzie świecić tak sobie.
A żeby kogoś oslepiać zestawem zrobionym na soczewkach z przysłoną to trzeba mieć talent.