Zobacz pełną wersję : d16y7 d16y8 mini me
MAm pytanie czy do kolektora ssącego od y8 daję przepustnicę od y7 czy normalnie mogę dać od y8 z silniczkiem krokowym , chodzi o to ,że przepustnica od y8 jest dwu pinowa(silniczek) a y7 3 pinowa - posiadam kolektor z przepustnicą od y8 i nie wiem czy podmieniać? no i jak wygląda sprawa z listwą wtryskową czy zostaje ta od y8 czy muszę też przepiąc z y7 ?? , są jakieś jeszcze kruczki o których nie wiem a trzeba zrobić ?
MAm pytanie czy do kolektora ssącego od y8 daję przepustnicę od y7 czy normalnie mogę dać od y8 z silniczkiem krokowym , chodzi o to ,że przepustnica od y8 jest dwu pinowa(silniczek) a y7 3 pinowa - posiadam kolektor z przepustnicą od y8 i nie wiem czy podmieniać? no i jak wygląda sprawa z listwą wtryskową czy zostaje ta od y8 czy muszę też przepiąc z y7 ?? , są jakieś jeszcze kruczki o których nie wiem a trzeba zrobić ?
Jak przechodzisz na obd1 zostawiasz krokowy z y8, wtryski też. Jeżeli zostaje komp z y7, przekładasz przepustnicę z y7 i listwę z wtryskami również.
Tak przechodzę na obd1 kompa mam, przejściówkę też. Czyli jedynie kostkę do krokowego przerabiam na 2 pinową ( *******zielam z wiązki pomaranczowy kabelek ). Jeszcze jakieś tam myki pozostają? Niespodzianki na przewodach przy podłączaniu ?
jeszcze pytanie czy podłączyć EVAP i połączyć go wężem ze zbiorniczkiem paliwa i tą czarną kostka z węglem pod kolektorem czy po prostu nie podłączać EVAP - z tego co chyba wyczytałem to jest podłaczone do filtrów węglowych ? czy jak to tam się zwie i to jest tylko na obd2, na obd1 tego niby nie ma więc omijam tą kostkę?