Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tylne sztywne amortyzatory

ZdanoG6
03-12-17, 00:13
Mam taki temat. Mówimy o tylnej osi. Aktualnie mam zawieszenie gwintowane TA-Technix. Sprężyny w tym zestawie są mega miękkie. Czy jest jakieś rozsądne rozwiązanie aby to zniwelować? Znalazłem takie sprężyny - http://allegro.pl/sprezyny-zawieszenie-gwintowane-gwint-honda-civic-i7042340538.html , lecz po wymiarach widzę, że nie będą one idealnie dotykać osłon McPersona (w powietrzu), ale to da się zniwelować Top Hatsami, tylko czy w ogóle pakować się w nie, skoro mają 11,3mm grubości zwoja? Tutaj ewidentnie sprężyny wyglądają lepiej, bo nie są progresywne jak moje fabryczne.
Nie poszukuję zestawów -40mm, mam takie, lecz na płaskim torze to zbyt małe obniżenie. A może ktoś ma coś do sprzedania. Komplety mnie nie interesują, bo przód jest w porządku.

rtgg
03-12-17, 00:45
zawieszenie gwintowane TA-Technix.

ehh... Twarde sprężyny to H&R, to co podałeś w linku to gówno i generalnie do auta bał bym się zakładać. Kiedyś dawno temu koleszka miał na swoim gracie "gwint MTSa :rolleyes: " i z tego co pamiętam sprężyny tam chyba były dość twarde. Nie wiem jak to ma się do dłuższej jazdy bo po tygodniu używania pojechaliśmy na tor i po 3 kółkach się rozpier..liły. :cool: . W niższej cenie to są jeszcze Vogtlandy ale jeżeli chodzi o twardość do H&R bez porównania, do codziennej jazdy są ok i na pewno lepsze od tego dziadostwa co podlinkowałeś :P . Że tak zapytam ten "gwint" to nowy kupowałeś ? Bo jeżeli tak to nie lepiej było dołożyć kilka setek i kupić albo zestaw od vogtlanda oczywiście regulacji żadnej za te pieniądze być nie dostał, z tym że sprawowałoby się to dużo lepiej od tego technixa... Ew kyb z jakimiś eibachami ?

ZdanoG6
03-12-17, 00:50
Używane kupowałem. Ja nie kupię przecież teraz voglandów które są na amortyzatory z talerzykiem, potrzebuję "ścięte na płasko" sprężyny do gwintu, aby dobrze przylegały do talerzyków regulacji. Nie mówimy tu co kupiłem i co mogłem dołożyć, tylko jakie twardsze sprężyny tu włożyć.