Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : osłona aluminiowa miski olejowej civic 8g

darekt74
23-11-17, 18:58
witam gdzie można dostać osłone miski olejowej do civic 8g [blacha aluminiowa] w aso 350 zł szroty sprzedaż tylko z kompletną osłonom silnika

tsunami
30-01-18, 07:45
Jak bys mógł sprostować bo nie jestem pewien, to jest ta osłona mniej więcej stylu auta, aluminiowa? Bo chyba mam ten sam problem Ale nie jestem pewien czy o tej samej mówimy...

MikeFoto
30-01-18, 15:57
Są dwie blachy, pewnie chodzi o tą większą.
Szukać gdy ktoś sprzedaje połamaną plastikową.

https://i.imged.pl/honda-civic-ufo-06-oslona-silnika-dolna-podwozia-4496646093.jpg

Lucas.FK2
30-01-18, 18:15
Ja dopasowałem od IX gena. Musiałem jeden róg przyciąć. otwory na śrubki się pokrywały

tsunami
31-01-18, 07:46
Jest ktoś wstanie wrzucić zdjęcie podwozia lub jak dokładnie są rozmieszczone osłony? Miałem nie miła sytuację na zalanej drodze i prawdopodobnie oderwałem tylnia oslone. Nie jestem pewien bo przejechałem i słyszałem tylko zgrzyt gnacej się blachy. Ale nie pamiętam dokładnie która była a której obecnie brak. Nie kojarzę jak były rozmieszczone. Szukałem zdjęć w necie ale ciężko coś znaleźć ... z góry dzięki za pomoc.

MikeFoto
31-01-18, 07:52
Powyżej masz zdjęcie osłony która zakrywa silnik. Porównaj ze swoją i tyle.

tsunami
31-01-18, 12:27
A czyli to jest cala oslona plastikowa z aluminiowymi dwoma osobnymi oslonami. Kumam, rano jakoś ciężko było załapać;) Ja najprowdopodbniej straciłem ta druga osłonę po gwałtownym wjechaniu do głębokiej jak się okazało wody. Może tu w UK gdzieś dorwe ze szrotu. Dzieki.