Zobacz pełn± wersję : Dolot CAI & deszcz
Witam
Zamontowałem całkiem nie dawno u siebie długi dolot powietrza CAI... od kilku dni cały czas pada... i troszkę się obawiam, aby dolot mi nie zassał wody... co prawda jak montowałem z koleg± sprawdzałem nadkola i wygl±dało na to, że za bardzo nie ma tam jak się woda dostać, ale mimo wszystko się obawiam. Jakie macie sposoby na to ? Przepinacie na okres zimowy na krótki dolot czy zostawiacie ?
Witam
Zamontowałem całkiem nie dawno u siebie długi dolot powietrza CAI... od kilku dni cały czas pada... i troszkę się obawiam, aby dolot mi nie zassał wody... co prawda jak montowałem z koleg± sprawdzałem nadkola i wygl±dało na to, że za bardzo nie ma tam jak się woda dostać, ale mimo wszystko się obawiam. Jakie macie sposoby na to ? Przepinacie na okres zimowy na krótki dolot czy zostawiacie ?
Ja tam przekladalem stozek do komory na zime nie wierze w jakies watershieldy btw w zime temp na zewnatrz jest nizsza wiec troche chlodzi komory silnika....
Niby sa hydroshieldy i podobn dzialaja ale ja wracam do shorta ;)
Witam ja rowniez niedawno zalozylem CAI, poki co nie zmieniam, zakladajac, uszczelnilem na tyle ile sie dalo cala "komore",tak by przypadkowa woda, bloto lub co innego nie moglo tam sie dostac,
pozdro
no to chyba przełożę na shorta... Ostatnio słyszałem o sytuacji, że kole¶ jechał w deszcz i woda mu się dostała przez CAI i tłok mu rozwaliło... nie chciałbym takich przygód. Podobno miał nie szczelne nadkola, ale pozostaje kwestia co rozumieć przez nieszczelne nadkola ...
dla mnie to w ogole bez sensu... skoro robicie CAI i uszczelaniacie nadkola zeby woda sie nie dostawala... to powiedzcie ktoredy wlatuje powietrze??
p.s. chyba dbrze ze mam krotki dolot...
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=25526
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=25526
dzięki... bardzo przydatny link :) póki co zmienię sobie na krótki, będę szukał tego kondoma :)