PDA

Zobacz pełn± wersję : Dolot CAI & deszcz

spid3r
17-09-08, 10:55
Witam
Zamontowałem całkiem nie dawno u siebie długi dolot powietrza CAI... od kilku dni cały czas pada... i troszkę się obawiam, aby dolot mi nie zassał wody... co prawda jak montowałem z koleg± sprawdzałem nadkola i wygl±dało na to, że za bardzo nie ma tam jak się woda dostać, ale mimo wszystko się obawiam. Jakie macie sposoby na to ? Przepinacie na okres zimowy na krótki dolot czy zostawiacie ?

zed
17-09-08, 16:25
Witam
Zamontowałem całkiem nie dawno u siebie długi dolot powietrza CAI... od kilku dni cały czas pada... i troszkę się obawiam, aby dolot mi nie zassał wody... co prawda jak montowałem z koleg± sprawdzałem nadkola i wygl±dało na to, że za bardzo nie ma tam jak się woda dostać, ale mimo wszystko się obawiam. Jakie macie sposoby na to ? Przepinacie na okres zimowy na krótki dolot czy zostawiacie ?

Ja tam przekladalem stozek do komory na zime nie wierze w jakies watershieldy btw w zime temp na zewnatrz jest nizsza wiec troche chlodzi komory silnika....

Hikiel
17-09-08, 18:19
Niby sa hydroshieldy i podobn dzialaja ale ja wracam do shorta ;)

kRimOs
17-09-08, 22:24
Witam ja rowniez niedawno zalozylem CAI, poki co nie zmieniam, zakladajac, uszczelnilem na tyle ile sie dalo cala "komore",tak by przypadkowa woda, bloto lub co innego nie moglo tam sie dostac,
pozdro

spid3r
18-09-08, 10:57
no to chyba przełożę na shorta... Ostatnio słyszałem o sytuacji, że kole¶ jechał w deszcz i woda mu się dostała przez CAI i tłok mu rozwaliło... nie chciałbym takich przygód. Podobno miał nie szczelne nadkola, ale pozostaje kwestia co rozumieć przez nieszczelne nadkola ...

qba1983
18-09-08, 12:18
dla mnie to w ogole bez sensu... skoro robicie CAI i uszczelaniacie nadkola zeby woda sie nie dostawala... to powiedzcie ktoredy wlatuje powietrze??
p.s. chyba dbrze ze mam krotki dolot...

Motyl
18-09-08, 13:53
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=25526

spid3r
19-09-08, 09:12
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=25526

dzięki... bardzo przydatny link :) póki co zmienię sobie na krótki, będę szukał tego kondoma :)