PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z modułem pod kierownicą (CIVIC kanada 1995 D15B7)

GrzesiekPS
12-11-05, 20:17
Witam,
kiedy we wnetrzu mojego Civica jest cieplo (lato lub kiedy ostro nagrzeje) zapala mi sie check engine. Nie gasnie, no chyba ze poruszam jakims czarnym modulem pod kierownica. Co to jest za modul? Ile to kosztuje? Moze ma ktos do sprzedania cos takiego...

Aha jeszcze jedno pytanie - nigdzie, nawet w ASO nie maja mojego numeru nadwozia w komputerze. Czy jest jakis odpowiednik europejski na nr kanadyjskie?

Furious
12-11-05, 21:06
kiedy we wnetrzu mojego Civica jest cieplo (lato lub kiedy ostro nagrzeje) zapala mi sie check engine. Nie gasnie, no chyba ze poruszam jakims czarnym modulem pod kierownica. Co to jest za modul? Ile to kosztuje? Moze ma ktos do sprzedania cos takiego...

zrob jakies zdjecie tego modulu bo nie wiadomo o co chodzi

Aha jeszcze jedno pytanie - nigdzie, nawet w ASO nie maja mojego numeru nadwozia w komputerze. Czy jest jakis odpowiednik europejski na nr kanadyjskie?
To niestety normalne, odpowiednikow dokonca nie ma... bo w europie w Hatchbacku nie bylo silnika D15B7... musza zawsze sprawdzac nie po numerze a po modelu

LemonR
14-11-05, 15:29
Czy to ten moduł przykręcony do dolnej pokrywy kolumny kierownicy? Jeśli tak to czy nie jest to czasowy sterownik oświetlenia kabiny? Tak mi się coś zdaje.
LemonR

GrzesiekPS
14-11-05, 17:35
Kurcze, nie wiem. Ale przez te pare dni przyszlo mi do glowy, ze to moze byc modul od (niefabrycznego) immobilaizera, bo tam do tego modulu wchodzi wtyk (podobny do telefonicznego). Jak wyjme ten wtyk to immobilaizer przestaje dzialac. Tylko co to ma wspolnego z praca silnika? :/

rem36
14-11-05, 18:28
niech Ci sie zapali check i sprawdz jaki blad wyskakuje.

GrzesiekPS
14-11-05, 20:57
Mówisz o podpięciu pod komputer jak się świeci checkengine? Tylko nie mają gniazda diagnozującego do mojego modelu. Jak raz pojechalem zeby podlaczyli mojego Civica pod komputer, to po 2h powiedzilei mi ze nie maja takiego gniazda, ale 100 zl sie nalezy bo wyreguowali zawory i wymienili swiece.

rem36
14-11-05, 22:20
wpisz w wyszukiwarce na forum "samodiagnostyka" i poczytaj