Zobacz pełną wersję : Hałas w lewym kole
Witam posiadam Honde civic 5d 97r. d14a8 i mam bardzo nietypowy problem. Jak jadę sam to przy prędkościach od 60 km/h zaczyna się irytujący odgłos w lewym kole. Jak puszczę na sprzęgło to go nie słychać, jak jadę z pasażerem to ten odgłos zaczyna się pojawiać w okolicach 100km/h. Wymieniłem łożysko z lewej strony i prawej, przeguby wewnętrzne oba, zwrotnicę w lewym kole i nadal nic. Czy może to być np. przegub zewnetrzny lewy? Czy bardziej coś w skrzyni szukać? Pozdrawiam i proszę o pomoc bo nie wiem w jakim kierunku dalej diagnozować.
Lukaszemko
30-10-17, 19:38
Łożysko oporowe
A najlepiej to wjechać na kanał podnieść dwa koła i jechać w powietrzu
Wymieniłem przegub zewnętrzny lewy, nie pomogło. Jeździłem z mechanikiem i mówił, że to na pewno nie skrzynia ani łożysko oporowe. Byłem na przeglądzie i nie stwierdzono żadnych luzów w zawieszeniu. Co jeszcze mogę sprawdzić?
mam podobny problem, ale bez znaczenia czy jadę sam czy z pasażerem. Odgłos pojawia się przy ok 50 km/h, najgorzej jest przy 110-120, później już silnik go zagłusza. Tyle że u mnie nie znika on po wrzuceniu luzu czy wciśnięciu sprzęgła. Jaki to mniej więcej odgłos ? Jednostajny, zmienia się, wyje, szumi ? U mnie jest takie cykliczne "buu buu buu buu", cicho słyszalne jak wolniej jade, jak szybciej to jest szybsze i głośniejsze.