PDA

Zobacz pełną wersję : Bagażnik woda

cz1tos
26-10-17, 12:42
Pomocy.. Może mi ktoś powiedzieć od czego jest czarna wkładka(?) W bagażniku pod lampami? Taki jakby odpływ wody czy coś w tym stylu. Mogę to wyjąć i zakleić dziurę po tym? Ma to jakieś zastosowanie?
(Civic 3d 1.4 97')

spoon83
26-10-17, 17:48
Chodzi ci o coś takiego? : http://allegro.pl/kratka-wentylacyjna-bagaznika-f-va-civic-vii-01-05-i6703222522.html?reco_id=e43f6d89-ba63-11e7-a931-6c3be5bb71c0&ars_rule_id=201
( tu akurat od VII gen) Jeżeli o to chodzi to jest kratka wentylacyjna( umożliwia "przewiew", wentylację w aucie) i lepiej żeby zostały. Jak ci się leje tędy woda, to trzeba zdjąć zderzak i uszczelnić silikonem na około i będzie git. Dodatkowo zwróć uwagę na lampy bo tamtędy też ładnie leci woda do bagażnika

posejdon
27-10-17, 19:23
Wywietrzników muszą być, żeby przy trzasnięciu drzwiami szyby nie powypadały ;-).

Ja zrobiłem nowe uszczelki z mikrogumy. Kawałek na 5 kompletów do lamp i wywietrzników kosztuje 20 złotych, nie trzeba się babrać z silikonem i w razie czego można szybko i bezboleśnie zdemontować.
Swoją drogą nieźle ktoś się nagłowił, żeby takie śmieszne uszczeleczki do okien na taśmie dwustronnej zastosować w tych wywietrznikach.

MariosPL
27-10-17, 20:44
Ja u siebie jak miałem problem z wodą w samochodzie to znalazłem następujące przyczyny:
1. Przeciekające odpowietrzniki
2. Nieszczelna uszczelka od lamp
3. Nieszczelność od baku wlewu paliwa.
4. Nieszczelność listew bocznych karoserii z tyłu. (Woda z tamtąd potrafi cieknąć kropelkami gdzie na pierwszy rzut oka nie widać tego).

Wszystko u mnie zakleiłem masą poliuretanową i do tej pory nie mam wody w bagażniku oraz szyby podczas deszczu nie parują mi tak jak kiedyś.( w zimie nia dało się jechać).
Jak będziesz miał problem ze znalezieniem tych miejsc mogę poszukać fotek w telefonie i wrzucę na forum.