Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pilot centralnego zamka

Opinia
18-10-17, 10:20
Mam takie pytanie, bo zepsuł się przycisk w moim pilocie (nie klika się wcale tylko działa jak na dotyk przez co leżąc np na stole sam wciska się przycisk zamykania i po chwili pada bateria) a posiadam tylko ten jeden egzemplarz. Kupiłam wiec nowy pilot samokopiujący ale po skopiowaniu sygnału samochód nie reaguje. Sprzedawca powiedział, ze pilot jest sprawny ale ja mam zamek zmienno kodowy dlatego polot pewnie nie działa. Co mogę zrobić w tym przypadku jeżeli chce żeby wszystko działało? Kupić jakiś pilot ze zmiennymi kodami (o ile coś takiego istnieje), czy może ten nowy pilot da radę jakoś zaprogramować? Czy została mi jedynie wymiana całej centralki? Centralny jest nieoryginalny.

Dzięki za pomoc

alienek
21-10-17, 23:07
Uzupełnij profil Prosze to przynajmniej będzie wiadomo jakiego modelu (auta) problem dotyczy, a tak to można tylko zgadywać, bo zamków centralnych jest multum, jak jakiś chiniol dokładany to może być problem , jak markowy to idzie pokombinować - poczytać w instrukcji, jak OEM Honda to np w starszych Hondach wystarczy procedure kodowania pilota przeprowadzić,a w nowszych tj. powyżej 2006 to niewiem niestety

jak w pilocie jest mikrostyk (mikroswitch) to wystarczy kupić nowy za 2zł i wlutować reszta jw.

Opinia
22-10-17, 10:18
Napisałam, ze kodowałam pilot i nie zadziałał. O centralnym zamku nic nie wiem, ponieważ był montowany przez któregoś z poprzednich właścicieli.

alienek
22-10-17, 12:52
przedewszystkim masz taki pilot ?
https://5.allegroimg.com/original/01aca2/7ffc5434432680ec3a135058bcd5

czy inny? jak inny to wklej jego zdjęcie

Opinia
23-10-17, 13:48
NIEORYGINALNY, bez żadnego loga ani rysunków na przyciskach

alienek
24-10-17, 09:49
chciałem pomóc, ale tu potrzeba troche zaangazowania, nie mam szklanej kuli i nie wiem jakiej marki ktos gdzieś coś zamontował, dałabyś jakieś zdjęcie pilota, a najlepiej centralki i możnabybyło jeszcze coś pomyśleć.. jeśli stary pilot działa w sensie otwiera/zamyka -> czy jakie tam on miał pełnić funkcje.. to podejdź do jakiegoś punktu naprawy elektroniki/GSM pokaż ten stary pilot i oni za pare zł powinni Ci tego mikro przełącznik wymienić.. jeśli już też nie działa to pilot musi być dedytkowany to centralki bo taki "uniwersalny" to jakaś dziwna sprawa jest to nie pilot do TV że tak hop siup kopiujesz kody i działa.. jak nie masz siły się z tym bawić to możesz podjechac do punktu montażu alarmów samochodowych i oni Ci to naprawią/wymienią centralke albo założą nową, z tego co się orientuje to montaż centralki to jakieś 100-150zł, dobry alarm z homologacją ( przysługują zA NIEGO ZNIŻKI NA oc/ac) to koszt od ok 300zł + koszt montażu, chińskie alarmy idzie kupić od 50 zł ale z nimi są cyrki czasami, i problem przy doborze pilota,
jakbyś jednak chciałabyś się za to zabrać sama ( bądź z pomocą ) to najlepiej jest się dostać do starej centralki i wykożystać z niej podlączenia niż kopać znowu w instalacji ;/