Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zamykanie się dopływu nawiewu do kabiny

stawnasto
17-10-17, 18:31
Witam Serdecznie

Przedstawię pokrótce mój problem który dotyczy nawiewu Honda Civic Ufo 2006r 1.8

Zaczęły się problemy z nawiewem ciepłego powietrza a więc nawet jak nawiew nastawiony jest na minimum tak aby dmuchało zimnym powietrzem z dworu to dmuchało ciepłym powietrzem z silnika, przy włączonej klimatyzacji wszystko działa poprawnie, dotyczy to tylko nawiewu. Zacząłem się przyzwyczajać i jeździłem na klimie i było chłodno.

Teraz zauważyłem następne dolegliwości nawiewu a więc już nieważne czy działa sam nawiew czy włączona jest klima co jakiś czas przestaje dmuchać z otworów na desce rozdzielczej, słyszę że nawiew działa i dmucha powietrzem ale żadne powietrze nie wydostaje się na zewnątrz, po jakim czasie powoli się to odblokowuje i zaczyna dmuchać i po czasie znów się blokuje... można przestawiać ustawienia nawiewu ale nic nie działa tylko słychać odgłos nawiewu który reaguje na siłe nawiewu ale żadne powietrze się nie dostaje do kabiny ....

Tak to już nie idzie jeździć... ktoś zasugerował mi problem odnośnie sterownika klimatyzacji i posty z tym związane ale w moim przypadku klima działa, raczej problem jest w nawiewie i tych wszystkich klapkach co się otwierają... Dla ścisłości podam sterownik klimy w pudle od bezpieczników w silniku: MITSUBA JAPAN RC-5102 12V 1T 8901

Proszę o pomoc przy diagnozie... czy to nagrzewnica do wymiany czy jakaś elektronika...
Pozdrawiam