PDA

Zobacz pełną wersję : Zawiasy maski

Radek_3D
11-11-05, 14:54
Witam, ktos mi powie po co sie stosuje taki sposob montazu zawiasow ze maska po zamknieciu przy podszybiu odstaje jak na tym zdjeciu, ma to polepszyc wentylacje komory silnikowej ??

http://is.rely.net/1-265-34304-l-kHyD7fSkrVYMpfCeUXsItA.jpg

A drugie pytanko to czy ktos z Was ma moze amortyzatorki podnoszace maske ?? Widzialem na ebay chyba nawet z firmowe tein'a do hondy, montuje sie je bez zadnych przerobek, sa na tyle silne ze same otwieraja maske ?? czy tylko podtrzymuja ja po otwarciu by sie nie zamknela ??

Dzieki za info

LIO
11-11-05, 15:34
najczesciej jest to wlasnie spowodowane wentylacja komory silnika. W pewnym sensie stalo sie to tez jakims stylem i czasem jest to dla lansu :-)
słyszałem też o pewnych mocowaniach silnika przy swapie i wtedy poprostu trzeba ta maske troszke podniesc (ale nie wiem czy to jest prawda)

fotki to wogóle nie widac

co do amortyzatorków do maski, to podtrzymuja, ale nie podnosza, przynajmniej te co widzialem

Pati
11-11-05, 16:01
ludziom sie wydaje ze jak podniosą maskę o 5mm to beda mieli lepsze chlodzenie komory silnika. w rzeczywistości nie daje to kompletnie nic poza dziwnym wyglądem.
amortyzatorki podtrzymuja maske, ale trzeba przyłożyć wektor, żeby ją otworzyć. sama sie nie podniesie.

Ralf
11-11-05, 16:29
znajomy wlasnie wpasowywał amortyzatorki/siłowniczki pod maske i tylne od Civica 3d tylko podtrzymywały ale jakieś inne (chyba od Poldka Trucka) prawie same ją podnoszą... prawie ;)