Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problemy z klapką poduszki pasażera

Robert_F
15-09-08, 21:47
Mam problem z klapką poduszki pasażera na desce kokpitu. Klapka ta posiada luz na całym swoim obwodzie przez co trzeszczy podczas jazdy. Spróbowałem podważyć ją trochę i w szczelinę wpuścić trochę czarnego silikonu. Pomogło ale niestety po miesiącu problem powrócił. Dodam, że auto jest bezwypadkowe i nikt nigdy tej klapki nie wyjmował.
Może ktoś ma jakiś pomysł jak ją zamocować?

Robert

Mr_Harry
16-09-08, 07:33
Ten typ tak ma, silikon w sprayu do uszczelek można napuścić, ale w rozsądnych ilościach. Żeby tylko takie rzeczy trzeszczały w tym aucie ...
Pozdr

marcinw13_2005
16-09-08, 20:54
U mnie kolego, klapka od Airbaga pasażera także lubi sobie potrzeszczeć, zwłaszcza na kostce brukowej. A do tego jeszcze te postukiwania z przekładni... Kiepska jakość Hondy, poza silnikiem. :)

agent
17-09-08, 07:27
U mnie od miesiąca zaczęlo coś trzeszczeć pod kokpitem podczas przyspieszania w pewnym zakresie obrotów. Za cholerę nie mogę zgadnąć co to jest ale chyba nie klapka. Najgorsze że aby to naprawić pewnie mógłbym rozkręcic pół kokpitu a i tak nie zgadnę co to jest

cvc d15
18-09-08, 16:42
Klapka trzeszczy. Silikon w takiej małej tubce do cylinderków hamulcowych - Jest bardziej gęsty niż ten w sprayu, więc nie spływa tak szybko. U mnie pomogło. Poza tym jeszcze schowek trzeszczy, coś w drzwiach, półka tylna...:)