Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dodanie tempomatu do H Civic 8 "comfort"

mjpox
27-09-17, 20:05
Cześć,

czy posiada ktoś wiedzę w jaki sposób można dodać funkcjonalność tempomatu w moim autku? :)

mam już piękną skórzaną kierownice z funkcjami sterowania CRUISE !
jednak nie mogę znaleźć żadnych konkretnych informacji co więcej będzie potrzebne?

- czy jakieś czujniki hamulca oraz sprzęgła, i skąd je wziąć?
- czy jakiś moduł/sterownik "tempomatu"? taki jak w linku? http://allegro.pl/modul-tempomat-honda-civic-ufo-3911-smg-g01-m1-i6965294149.html

- cokolwiek innego?

proszę o wszelką pomoc, jeśli znacie osobę która się tego podejmie, również będę wdzięczny! (jestem z Poznania i/lub okolic Kalisza)

Pozdrawiam !

uniu1
27-09-17, 23:06
to co ten koleś wystawiła na aukcji to nie jest moduł tempomatu to jest moduł usb i to jeszcze po zalaniu.
Podłaćz kierownice i spradz czy dzaiłąjaci przyciski cruise i czy włacza się zielona ikonka na wyświetlaczu
Będzie potrzebny czujnik na hamulec i sprzegło z obsługą tempomatu oraz wiązka do jego podłaczenia oraz porwdopodobnie pedał gazu z od wersji z tempomatem

Kamilao88
28-09-17, 11:36
Był już temat tempomatu. Poszukaj dokładnie...

mjpox
28-09-17, 12:43
witajcie! :)

niestety temat któy ju widziałem nie jest zbyt dokładny i szczegółowy, chciałbym wiedzieć trochę więcej, tzn. jakie części po za kierownicą muszę znaleźć, najlepiej z pierwszej ręki :) w zasadzie zakładałbym żeczujniki w sprzęgle i hamulcu jakies są, ponieważ wszystko jest podpięte do CAN, kolega uniu1 bardzo mi już pomógł ale czekam na kolejne informacje od Was! :) dzięki!