Zobacz pełną wersję : Seryjne Radio(Proszę serdecznie o POMOC)
Witam Otóż zakupiłem nowe radio.. i niby nic bo wystarczyłoby, żebym je zamontował.. ale problem pojawia się w tym momencie iż moja honda posiada seryjne radio, i nie potrafię go wymontować, czy jest ktoś kto wie jak tego dokonać? bo sam nie wiem czy jest ono jakkolwiek przykręcone czy po prostu ja jestem na tyle głupi, że nie wiem jak tego dokonać :) Serdecznie prosiłbym o pomoc, z góry dziękuję
Witam, napisz co masz za radio
Z reszta bez względu na to jakie masz radio wyciąga je sie podobnie, tzn po bokach masz pewnie takie otwory w które musisz włożyć blaszki, możliwe ze masz je w nowym zestawie od radia, ja też kupiłem ostatnio nowe radio JVC i były w nim dwie blaszki, które pasowały też do starego radia, wiec wkładasz je w te otwory i próbujesz wyciągnąć radio. więcej zabawy będziesz miał jeśli okaże sie ze radio jest przykręcone z tyłu ale to też da sie zrobić :)
Możliwe że jest jeszcze przykręcone "od tyłu".
Dodatkowo zaopatrz się w przejściówkę Honda-> ISO dostępną na allegro lub Madia Markt.
Przyda Ci się do zamontowania nowego radia.
U mnie fabryczny kaseciak Honda (Blaupunkt) był pod kostki ISO także podłączenie nowego radia ograniczyło sie do przepięcia kostek. Pomieszałem troche w kablach żeby grało bez kluczyka w stacyjce. Fabryczne radio posiadało dziurki po bokach w które wkłada sie takie specjalne druty, ja użyłem zwykłych gwoździ o pasującej grubości - trzeba je włożyć możliwie głęboko, rozchylić i pociągnąć, radio powinno wyjść bez problemów. W innych wersjach mogą być blaszki o których pisali koledzy wyżej, działają tak samo jak gwoździe :D
. Pomieszałem troche w kablach żeby grało bez kluczyka w stacyjce.
Z tym bym uważał.
Mi tak zamontowane radio (ALPINE) brało 0,2 A wyłączone bez panela.
W zimie rozładowało aku i tyle pojeździłem Zamontowałem tak że kluczyk musi być i problem zniknął (mierzony pobór z aku)
Tobie też radzę profilaktycznie zobaczyć pobór prądu na wyłączononym silniku bo możesz się niemile zdziwić
Przy okazji - ja też wymieniam radio, ale niestety zakupiłem samą kostkę ISO. Czy wiecie co kryje się pod skrótem SWD?
ale to kabel jest oznaczony SWD? jakiego jest koloru? gooooooooogle nic nie powiedzialo na ten temat? :)
Z tym bym uważał.
Mi tak zamontowane radio (ALPINE) brało 0,2 A wyłączone bez panela.
W zimie rozładowało aku i tyle pojeździłem Zamontowałem tak że kluczyk musi być i problem zniknął (mierzony pobór z aku)
Tobie też radzę profilaktycznie zobaczyć pobór prądu na wyłączononym silniku bo możesz się niemile zdziwić
Myśle że moje radio (JVC) nie ma dużego poboru, choć nie sprawdzałem ale czasami auto stało 24h z panelem, czasami nawet pare dni bez panela zimą i zawsze odpalało bez najmniejszych problemów (od czasu wymiany zdechniętego aku ;)), także narazie zostawie tak jak jest, w razie W mam prostownik, woże kable rozruchowe, a na odludzia zapuszczam sie innym autem z dwoma aku po 75Ah które zawsze zapala :D
Ale dzięki za prewencje :)
http://www.megamedia.pl/radioodtwarzacz-cd-blaupunkt-new-orleans-mp58.php?off=11
ja takie chce kupic, mam nadzieje że rozmiar DIN 1 będzie tutaj pasował?