PDA

Zobacz pełną wersję : Ochronna nakładka na zderzak - czym przykleić?

elmo141
26-09-17, 13:33
Może ktoś podpowie - mam do mojego Streama dedykowaną nakładkę ochronną na brzeg zderzak, żeby osłonić go przez porysowaniem przy pakowaniu gratów do bagażnika - wykonana jest jakby z silikonu-gumy - w każdym razie nie sztywna metalowa czy plastikowa. Oryginalnie od spodu na całości jest klej (przykleja się ją jak naklejkę), ale z racji tego, że ma już swoje lata, klej już nie trzyma tak dobrze. Macie pomysł na co ją przykleić, żeby trzymała się po całości i nie zaczęła za jakiś czas odchodzić? Jakaś szeroka taśma dwustronna? Czy może jakiś klej w streju?

Lukaszemko
26-09-17, 20:55
pigment + klej do szyb

PlushaQ
29-09-17, 13:45
Takie coś polecam:

http://astat.com.pl/tasmy/dwustronne/montazowe-piankowe

Tylko nie wysmysły dookoła tego typu taśm kupione np. w motipie, bo testowałem i odklejają się notorycznie.

Dlatego też bezpośrednio odsyłam do ASTATu - polecam, co tym podkleiłem to nie odpada ;)

elmo141
03-10-17, 12:01
Obawiam się, że ta nakładka musi idealnie przylegać do powierzchni - jest z dosyć elastycznego materiału, trochę jak te gecko podkładki na deskę rozdzielczą - wsadzenie pod spód taśmy wybrzuszy ją i nie wiem czy będzie to miało sens.

PlushaQ
04-10-17, 09:24
Masz tam całą paletę grubości, więc coś dobierzesz ;) Wydaje mi się to bardziej profi rozwiązaniem, niż nawalenie tam kleju do szyb czy silikonu.

elmo141
04-10-17, 18:16
Sprawdzę thx