PDA

Zobacz pełną wersję : Wbijać gaz w dowód?

didzej
15-09-08, 15:01
Poprzedni właściciel założył LPG ale nie wbił do w dowód, zawór mam schowany pod klapką. Teraz będę załatwiał do tego dokumenty, tylko czy jest sens wbijać do w dowód? Nie chodzi mi tu raczej o 60zł w przód przy przeglądzie, tylko czy grozi mi coś za jazdę bez wbitki (np. ubezpieczenie)
Przegląd to nie problem bo mam znajomego diagnostę.

Free
15-09-08, 15:33
Czy znajomy diagnosta, czy nie to jeśli jest zrobione dobrze to nie masz się czego bać. Ja na Twoim miejscu bym dla świętego spokoju wbił. Miałbyś jakiś (odpukać) wypadek czy coś, to dla ubezpieczalni byłby to dobry powód by coś tam...

didzej
15-09-08, 20:41
Własnie o to mi chodzi, czy w razie czego nie uznaliby mi odszkodowania za niezgodność pojazdu z dokumentami...

ivan667
21-09-08, 15:52
zrob dla swietego spokoju. ja przez jakis czas mialem nie wbite i uwierz ze to niepotrzebny stres szczegolnie jak zatrzymuja cie niebiescy

didzej
21-09-08, 18:52
zrob dla swietego spokoju. ja przez jakis czas mialem nie wbite i uwierz ze to niepotrzebny stres szczegolnie jak zatrzymuja cie niebiescy

Wlew mam schowany pod klapką, guzika przy zamkniętych drzwiach też nie widać więc luz, ale i tak wbije już załatwiam papiery.