PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z automatycznymi szybami po razładowaniu akumulatora!

PanSmok
14-09-17, 19:29
Witam wszystkich,to mój pierwszy post,więc chciałbym się serdecznie przywitać!

Jak zapewne wszyscy tutaj jestem szczęśliwym posiadaczem ufo i lubię jak w niej wszystko gra jak należy ,no i właście przestało przez moją żonkę:eek:
O co chodzi....rozmawiała dłuuugo przez tel. na włączonym zapłonie (światła,nawiewy,wszystko ON); i rozładowała aku, uruchmiłem auto na klemy od innego i tak id wtedy jeździ pali jednak przestało działać automatyczne opuszczenie,podnoszenie szyby kierowcy do tego szyba pasażera opuszcza się tyko z drzwi pasażera i też bez automatu!!!Tylne mogę opuszczać bezproblemu jak to miało miejsce wcześniej.

Sprawdziłem błędy wyskoczyło tylko PA51/B1235 ale nic od sterowania szyb,bepieczniki wyglądają na zdrowe ,rozłączyłem akumulator i nic...dalej to samo!

Ratujcie Panowie!

Pozdrawiam

agrttc
14-09-17, 20:20
musisz zresetować sterownik szyb, jest na forum instrukcja :)

manieku
14-09-17, 20:21
Na stronie kolegi Trafo jest instrukcja:
http://www.trafo.za.pl/honda/odnosniki/testy_i_instrukcje/kasowanie_modulu_szyb.htm

Znienacka
18-09-17, 10:20
U mnie po kilkunastu przejechanych kilometrach same zaczynają działać - myślałem, że ma to związek ze stanem naładowania akumulatora. Też tak miałem i samo przeszło - kilka razy!