Zobacz pełną wersję : Bezpiecznik od komputera
Krzysztofik
15-09-08, 07:46
Witam szukałem ale nie znaklazłem konkretóww\>Mam civica 2004 1.7 ctdi zapaliła mi sie kontrolka silnika z tego co słyszałem pomaga restart kompa.I stad moje pytanie który bezpiecznik trzeba wyjąć żeby zrestartować komputer??pozdrawiam
Jezeli razem z zalaczeniem kontrolki miales spadek mocy to wyciagniecie bezpiecznika raczej nie pomoze....
Po pierwsze obejrzyj dokladnie waz z turbiny do intercoolera (taki gruby, sprawdz czy nie ma pekniec - rowniez od spodu). Po drugie jedz na diagnoze (koszt 50zl) - tam wyjdzie prawdopodobnie za niskie lub za wysokie cisnienie doladowania - a to oznacza zapieczone kierowniczki w trubinie - standard w tym modelu (koszt naprawy w okolicach 300 - 500 zł).
Pozdrawiam
Ja odpowiem tylko że kilkunastokrotne prawidłowe odpalenie (bez błędów) kasuje świecącą kontrolkę. Niestety nie liczyłem ile. Sam kiedyś bawiłem się w odłączanie EGR i potem wyciąganie bezpiecznika czy odpinanie aku nie działa. Jak auto dobrze jeżdzi to poczekaj jakiś czas to samo przestanie się palić.
bezpiecznik pod nazwą ECU