Zobacz pełną wersję : Jaka przepustnica .
Witam.
Kupiłem kolektor z B7, i mam pytanie jaką największą przepustnice można by zamontować do tego kolektora, czy np: weszła by z H22a, czy może z Z6. I czy trzeba by było rozwiertywać wejscie przy przepustnicy. A także czy opłaca sie ,przerabiać przepustnice z A4 np: na 63 mm. Jeśli tak ,to jak to można by wykonać i czy już ktoś to robił.
PS: w szukajce nic nie znalazłem :confused::confused:.... (zeby nie było ze nie szukałem) :cool::cool:
Pod Z6 nic nie musisz rozwiercać bo jest taka sama jak w B7 ;) Pod H22A już musisz rozwiercać. Co do Audi to nie mam pojęcia ;) pewnie i coś by dało, ale to prawdopodobnie trza by od nowa kompa zestroić (podlać więcej paliwa, przy wiekszej ilości powietrza). Ale to w sumie w Hondzie też pasuje zrobić po dodaniu większej przepustnicy.
skolopendra
15-09-08, 10:43
jednak h22 lecz cudów się nie spodziewaj
Ale mi chodzilo o przepustnice z D14 A4, czy ja dało by sie przerobić na 63mm ,jesli tak to jak ... ??
Powiem tak, taniej cie wyjdzie jak kupisz przepustnice na odpowiedni wymiar. Co ty chcesz przepustnice rozwiercać i motylka większego dawać? Zmierz może na początek wymiar zewnętrzny pod rure a później kombinuj ;)
no ja chce robić wsoj dolot powietrza ,ale to inna historia a co do przepustnicy to właśnie o tym myślałem, rozwiercić i dać wiekszego motyla. Ale niewiem gdzie takie coś zrobić i jak ... ?? ale chyba kupie przepustnice z B7 i tą zamontuje .
Zabawa w powiększanie średnicy przepustnicy przez przeróbki nie ma sensu, ale za to kupno takiej od H22A już ma i wtedy rozwiercasz tylko wejście kolektora ssącego. W sumie ja miałem taki setup robić tylko, że z kolektorem z Z6 i chyba nawet dam znajomemu kolektor do rozwiercenia ale nie wiem czy będę zakładał bo po zimie zmiana silnika na B lub H. A jak będę dopieszczał zimą inny silnik to tego w aucie nie będę ruszał ;)
Naszła mnie chęć na pewne modyfikacje, mianowicie przepustnicy i ssaka. Pytanie brzmi tak :) :
Jaka/od czego większa przepustnica i ssak podejdzie do D16A9, niektórzy mówią, że od B18 pasi, inni nie. To jak z tym jest? Modyfikował to ktoś?
KiM, poszukaj, naprawdę było już kilka takich tematów, nawet z dokładnymi danymi co i jak.