PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka przepustnica .

FireFly
15-09-08, 02:26
Witam.
Kupiłem kolektor z B7, i mam pytanie jaką największą przepustnice można by zamontować do tego kolektora, czy np: weszła by z H22a, czy może z Z6. I czy trzeba by było rozwiertywać wejscie przy przepustnicy. A także czy opłaca sie ,przerabiać przepustnice z A4 np: na 63 mm. Jeśli tak ,to jak to można by wykonać i czy już ktoś to robił.

PS: w szukajce nic nie znalazłem :confused::confused:.... (zeby nie było ze nie szukałem) :cool::cool:

Tompro
15-09-08, 09:09
Pod Z6 nic nie musisz rozwiercać bo jest taka sama jak w B7 ;) Pod H22A już musisz rozwiercać. Co do Audi to nie mam pojęcia ;) pewnie i coś by dało, ale to prawdopodobnie trza by od nowa kompa zestroić (podlać więcej paliwa, przy wiekszej ilości powietrza). Ale to w sumie w Hondzie też pasuje zrobić po dodaniu większej przepustnicy.

skolopendra
15-09-08, 10:43
jednak h22 lecz cudów się nie spodziewaj

FireFly
15-09-08, 17:18
Ale mi chodzilo o przepustnice z D14 A4, czy ja dało by sie przerobić na 63mm ,jesli tak to jak ... ??

Tompro
15-09-08, 18:39
Powiem tak, taniej cie wyjdzie jak kupisz przepustnice na odpowiedni wymiar. Co ty chcesz przepustnice rozwiercać i motylka większego dawać? Zmierz może na początek wymiar zewnętrzny pod rure a później kombinuj ;)

FireFly
15-09-08, 21:56
no ja chce robić wsoj dolot powietrza ,ale to inna historia a co do przepustnicy to właśnie o tym myślałem, rozwiercić i dać wiekszego motyla. Ale niewiem gdzie takie coś zrobić i jak ... ?? ale chyba kupie przepustnice z B7 i tą zamontuje .

Tompro
15-09-08, 22:58
Zabawa w powiększanie średnicy przepustnicy przez przeróbki nie ma sensu, ale za to kupno takiej od H22A już ma i wtedy rozwiercasz tylko wejście kolektora ssącego. W sumie ja miałem taki setup robić tylko, że z kolektorem z Z6 i chyba nawet dam znajomemu kolektor do rozwiercenia ale nie wiem czy będę zakładał bo po zimie zmiana silnika na B lub H. A jak będę dopieszczał zimą inny silnik to tego w aucie nie będę ruszał ;)

KiM
06-11-09, 13:37
Naszła mnie chęć na pewne modyfikacje, mianowicie przepustnicy i ssaka. Pytanie brzmi tak :) :
Jaka/od czego większa przepustnica i ssak podejdzie do D16A9, niektórzy mówią, że od B18 pasi, inni nie. To jak z tym jest? Modyfikował to ktoś?

kenny
06-11-09, 15:23
KiM, poszukaj, naprawdę było już kilka takich tematów, nawet z dokładnymi danymi co i jak.