Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wydech d15 do b18

tssss
14-09-08, 23:53
witam wszystkich. W moim civie VI gen chce wymienić silnik. Zasadniczo chce wszystko robić sam. Przeraziły mnie koszty jakie mojemu koledze dali w SSG przy identycznym swapie (z d15 na b18c4) wiec oceniłem ze mnie na takie wyczyny po prostu nie stać. Kwestia pozostaje w wydechu ktorego sam nie wykonam. Zreszta bedzie on musiał poczekać miesiac lub dwa az dozbieram pieniędzy. Nie moge również zaczekac ze swapem bo ten silnik sie skonczyl i w tej chwili mam warunki lokalowe które mi umozliwią przekładke, bo sam silnik lezy u mnie już od 2 mscy czekając na własciwy moment. I teraz zasadniczo mam ( głupawe ale nurtujące mnie ) pytanie co zrobić. Czy latać przez ten czas w ogole bez wydechu? tzn nie laczyc kolektora z wydechem 1.5 (nie boje sie halasu ani policji), czy latac na tym z D serii? i ryzykować że tak duża różnica w wydechach coś mi uszkodzi? dzieki za pomoc

havok
15-09-08, 00:16
Łącz stary wydech, dopóki nie nazbierasz na lepszy (szukaj w międzyczasie używek z b16/b18). Mocy będzie trochę mniej, ale za to bezpieczniej i bez zwracania uwagi innych ;)

SoZa
16-09-08, 18:43
witam wszystkich. W moim civie VI gen chce wymienić silnik. Zasadniczo chce wszystko robić sam. Przeraziły mnie koszty jakie mojemu koledze dali w SSG przy identycznym swapie (z d15 na b18c4) wiec oceniłem ze mnie na takie wyczyny po prostu nie stać. Kwestia pozostaje w wydechu ktorego sam nie wykonam. Zreszta bedzie on musiał poczekać miesiac lub dwa az dozbieram pieniędzy. Nie moge również zaczekac ze swapem bo ten silnik sie skonczyl i w tej chwili mam warunki lokalowe które mi umozliwią przekładke, bo sam silnik lezy u mnie już od 2 mscy czekając na własciwy moment. I teraz zasadniczo mam ( głupawe ale nurtujące mnie ) pytanie co zrobić. Czy latać przez ten czas w ogole bez wydechu? tzn nie laczyc kolektora z wydechem 1.5 (nie boje sie halasu ani policji), czy latac na tym z D serii? i ryzykować że tak duża różnica w wydechach coś mi uszkodzi? dzieki za pomoc
Nie wiem zygmuś czy kiedyś latałeś bez wydechu, jak mi się kiedyś w d15 odpiąl za kolektorem, nie dało rady wysiedzieć w srodku, a po drugie to auto w ogóle nie jedzie. A tak na boku to wczoraj kupiłem od x-tygrysek-x środkowy tłumik z tylnim od mb6 vti za 130 zł w takim stanie że szok!

!markos
16-09-08, 18:59
NIE DA SIE jezdzic bez wydechu. nie zdajesz sobie sprawy z tego jaki halas wydobywa sie z silnika nie wyposazonego w uklad wydechowy...

mozna jezdzic na wydechu z mniejszego silnika, nic sie nie stanie.

jurekkiller
16-09-08, 22:48
ja tak bede latal przez jakis czas (tzn z wydechem z d15). Poinformuje Cie jak to sie sprawuje :) ale palowac nie bede bo nie wolno :D