Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zmiana podświetlenia zegarów Civic Type S GT

Snuffek
27-08-17, 18:42
Witam.
Ostatnio "wymieniłem" moją Hondę na nowszy model..
Dokładniej jest to Civic Type S GT z 2007 (R18A2)
Trochę ją pomodziłem, tak żeby wyglądała jak Type R - Spoiler, zderzaki i nadkola w kolorze, środek itp...
Do pełnego wyglądu brakuje mi tylko zegarów...

Pytanie tylko czy zegary z Type R nadadzą się do Type S?
Mam na myśli prędkościomierz, obrotomierz i wyświetlacz radia.
A może jest jakiś sposób zmiany koloru podświetlenia w tych zegarach?

W czelusciach internetu udało mi się wyczytać i wywnioskować:

1.Obrotomierz ma białe diody - tylko tarcza ma niebieskie cyferki itp. Problem jest tylko taki, że Type R ma skalę do 9 tysięcy , a Type S do 6 więc podmiana samych tarcz nie w chodzi w grę...
Więc w grę wchodzi tylko przekładka obrotomierza z Type R ale pierwszym problemem jest przebieg, a drugim właśnie ta skala jak to będzie działało.

2.Prędkościomierz powinien działać - tylko że Type S ma wskaźnik "eco" a Type R go nie ma, ciekawe co z tym?

3.Wyświetlacz radia jest taki sam, tylko kolor podświetlenia jest inny - tu nie będzie problemu

A może ktoś już podjął się takiego manewru?
Czekam na pomysły, rady i sugestie :)

andkas
27-08-17, 19:42
Licznik jest P&P: http://civicklub.pl/forum/showthread.php?225848-K24Z3-HB-5D-Sport-NIGHTHAWK-by-kali1987&p=2844409&viewfull=1#post2844409.

Snuffek
27-08-17, 20:29
Czyli obrotomierz i predkosciomierz podejdzie bez problemu? :D

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Infi
27-08-17, 22:50
tak, jedynie problem moze byc wtedy gdy nie masz np czujnikow parkowania a zegary ktore swapujesz to maja, wtedy wywali ci blad. dlatego warto kupic takie zegary ktore pasuja wyposazeniem do tego co masz aktualnie.
bo niestety nie jest tak ze wszystkie zegary sa identyczne i maja tylko nieaktywne funkcje ktorych nie masz pomontowanych, lecz wlasnie trzeba szukac takich ktore przypasuja do twojej wersji wyposazeniowej.