Snuffek
27-08-17, 18:42
Witam.
Ostatnio "wymieniłem" moją Hondę na nowszy model..
Dokładniej jest to Civic Type S GT z 2007 (R18A2)
Trochę ją pomodziłem, tak żeby wyglądała jak Type R - Spoiler, zderzaki i nadkola w kolorze, środek itp...
Do pełnego wyglądu brakuje mi tylko zegarów...
Pytanie tylko czy zegary z Type R nadadzą się do Type S?
Mam na myśli prędkościomierz, obrotomierz i wyświetlacz radia.
A może jest jakiś sposób zmiany koloru podświetlenia w tych zegarach?
W czelusciach internetu udało mi się wyczytać i wywnioskować:
1.Obrotomierz ma białe diody - tylko tarcza ma niebieskie cyferki itp. Problem jest tylko taki, że Type R ma skalę do 9 tysięcy , a Type S do 6 więc podmiana samych tarcz nie w chodzi w grę...
Więc w grę wchodzi tylko przekładka obrotomierza z Type R ale pierwszym problemem jest przebieg, a drugim właśnie ta skala jak to będzie działało.
2.Prędkościomierz powinien działać - tylko że Type S ma wskaźnik "eco" a Type R go nie ma, ciekawe co z tym?
3.Wyświetlacz radia jest taki sam, tylko kolor podświetlenia jest inny - tu nie będzie problemu
A może ktoś już podjął się takiego manewru?
Czekam na pomysły, rady i sugestie :)
Ostatnio "wymieniłem" moją Hondę na nowszy model..
Dokładniej jest to Civic Type S GT z 2007 (R18A2)
Trochę ją pomodziłem, tak żeby wyglądała jak Type R - Spoiler, zderzaki i nadkola w kolorze, środek itp...
Do pełnego wyglądu brakuje mi tylko zegarów...
Pytanie tylko czy zegary z Type R nadadzą się do Type S?
Mam na myśli prędkościomierz, obrotomierz i wyświetlacz radia.
A może jest jakiś sposób zmiany koloru podświetlenia w tych zegarach?
W czelusciach internetu udało mi się wyczytać i wywnioskować:
1.Obrotomierz ma białe diody - tylko tarcza ma niebieskie cyferki itp. Problem jest tylko taki, że Type R ma skalę do 9 tysięcy , a Type S do 6 więc podmiana samych tarcz nie w chodzi w grę...
Więc w grę wchodzi tylko przekładka obrotomierza z Type R ale pierwszym problemem jest przebieg, a drugim właśnie ta skala jak to będzie działało.
2.Prędkościomierz powinien działać - tylko że Type S ma wskaźnik "eco" a Type R go nie ma, ciekawe co z tym?
3.Wyświetlacz radia jest taki sam, tylko kolor podświetlenia jest inny - tu nie będzie problemu
A może ktoś już podjął się takiego manewru?
Czekam na pomysły, rady i sugestie :)