Zobacz pełną wersję : Honda civic Vsa 160 km 2.0 i 2004 r- Felgi?
Marek Podlaskie
14-09-08, 21:14
Witam.Pisze posta z pytaniem o oryginalne felgi do mego auta.Nie moge znalezc nigdzie o rozmiarach oryginalnych felg do tego auta,Moze ktos posiada informacje ,gdyz nawet w ASO nie potrafiono udzielic konkretnej odpowiedzi.Rozmiar 205/55/16 jest pewny .A jak z ET ,otwory centrujace?: i co jeszcze jakie dane sa potrzebne do zakupu felg (Moze ktos ma dojscie do jakiegos katalogu z dokladnymi danymi felg.
lukas-comp
15-09-08, 18:46
jesli dobrze pamietam to cos miedzy 37-42
Marek Podlaskie
16-09-08, 07:34
Wiesz to miedzy to nic nie daje.Chodzi o dokladne dane.Mam mozliwosc kupienia ladnych felg 16 z oponami ,ale gosc mowi ze sa od Hondy ACCORD z 2002 roku.Szkoda kasy jak dostane przeslke i okaza sie nie dobre.Pozdrawiam Marek
Witam powiem ci tak mam sporta z 2005r i oznaczenie na orginalnych felgach jest takie 16x6 1/2J 45
Marek Podlaskie
19-09-08, 23:17
Witam powiem ci tak mam sporta z 2005r i oznaczenie na orginalnych felgach jest takie 16x6 1/2J 45
I wlasnie chyba chodzu tu wlasnie o te ET.Nie wiem co to za bardzo znaczy ,ale pewnie jakies namiary.Chodzi o osadzenie felgi.Dzieki .Popytam .Pozdrawiam Marek
Marek Podlaskie
25-09-08, 15:30
Witam.Czy ktos moze podpowiedziec co to jest ET.Mam mozliwosc kupienia felg do Hondy.Ma gosc dwa komplety z tym ze w jednym ET jest 45 w drugim 55 .Jak to rozgryzc
No to bierz te z 45 przecierz ci podałem rozmiar orginalnych ET jest 45, a tak wogule to jest tu ładnie wyjasnione http://www.corrado.com.pl/kola/kola.htm
Marek Podlaskie
25-09-08, 23:51
Dzieki Piotrek .Powiedz na jakich Ty jezdzisz felgach i oponach.Jak piszsesz zeby brac 45 ,a jezeli kupie 55 to co wtedy trzeba zdzialac .Bedzie dobra ta felga?
http://moto.allegro.pl/item442203282_felgi_aluminiowe_honda_205_55_r16_ko mplet.html
http://moto.allegro.pl/item442202592_felgi_aluminiowe_honda_accord_civic_ 205_55_r16.html
Z tego chce cos wybrac ,ale nie moge sie dogadac z gosciem.Podrowionka
Witam Felgi mam dokładnie takie jak twój pierwszy link i opony tez tego rozmiaru 205/55/16 a o co tak dokladnie z tym ET chodzi to do konca tez niewiem ale to jest chyba odsadzenie felgi od piasty mierzone w mm pomiędzy osią symetrii felgi a płaszczyzną przylegania felgi do piasty.
lukas-comp
27-09-08, 15:08
Przeciez nigdy nie ma idealnego ET, zawsze jest jakis przedzial podany przez producenta. Jak na zakupionych alusach jest mniejszy ET to zawsze mozna podjechac do tokarza, zeby je powiekszyl (oczywiscie w granicach zrdowego rozsadku).
Jesli chodzi o to co to jest ET to jest to obsadzenie felgi przylegajace do piasty (w zaleznosci od wielkosci ET felga mniej lub bardziej chowa sie w nadkolu).
Mam nadzieje, ze jest to w miare jasne :)
Marek Podlaskie
27-09-08, 21:32
Witam.Gadasz glupoty.Jezeli do danego modelu jest jakies ET to tak ma byc .I to nie jest przedzial tylko dokladny wymiar do danego auta.Do tokarza mozesz sobie isc wytoczyc felge.?:(Ale czy bedzie pasowac.Zalezy od tego ktory toczy i od tego ktory zamwia.ET czyli osadzenie ma byc dokladne ,bo ,tokarz zrobi i chu ....j wie co:(
A nie mozesz zmierzyc obecnej felgi? I bedzie po problemie...
lukas-comp
28-09-08, 00:48
Witam.Gadasz glupoty.Jezeli do danego modelu jest jakies ET to tak ma byc .I to nie jest przedzial tylko dokladny wymiar do danego auta.Do tokarza mozesz sobie isc wytoczyc felge.?:(Ale czy bedzie pasowac.Zalezy od tego ktory toczy i od tego ktory zamwia.ET czyli osadzenie ma byc dokladne ,bo ,tokarz zrobi i chu ....j wie co:(
teraz to glupoty mowisz... proponuje najpierw obeznac sie w temacie jak jest faktycznie, porozmawiac z tokarzem (tylko w metalu, nie w drewnie:D ) itd.
zamykam temat polecam edukację w spr. ET
1. ET może różnić się od fabrycznego (zarówno w jedną jak i drugą stronę) i nie stanowi to problemu
2. ET to jest odsadzenie (lub prymitywnie mówiąc czy felga będzie bardziej wychodziła z nadkola,, czy się głębiej chowała).
3. Nikt za was nie dobierze ET na pałę i każdy powinien wybrać co chce.