PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne zgrzyty w zawieszeniu przednim ???

DamianPietras
14-09-08, 17:06
Witam !!!!
"przelecialem" całe forum bezskutecznie , dlatego zwracam sie do was koledzy z takim problemem , otórz podczas skręcania prawie na max w prawą stronę na całym samochodzie odczuwalne są dziwne tarcia , delikatnie rezonacje , coś jakby otwierać drzwi z pordzewiałym zawiasem.

Przegub oczywiście wykluczam, ale wydaje mi sie że to sworzeń dolny zważywszy że mam tam uszkodzoną gumę osłaniającą .
Dodatkowo ostanio zaczeły mi sie bardziej pocić przewody od wspomagania i poleciało trochę płynu na jakieś gumy chyba od wózka . Może ten płyn dostał sie pod gumy (a zważywszy że jest on bardzo rzadki) jeźdżą gumy na wózku . Dzieje sie to podczas jazdy jak i postoju , na drodze i na trawie :)
Wspomaganie chodzi poprawnie z całym zakresie pracy , leciutko .

Co o tym myślicie , może ktoś miał cosik podobnego ?
Pozdrawiam i czekam na pomysły :)

zoy
14-09-08, 21:33
u mnie bylo podobnie, powodem tarcia, wstrzasow i pocenia sie przewodow byl zatarty sworzen zwrotnicy. efekt byl taki ze sworzen wyskoczyl ze zwrotnicy i hania oparla sie progiem o asfalt :( proponuje podniesc hanie do gory i sprobowac poderwac kolo do gory, jesli poczujesz luz lub nieopacznie kolo "zostanie" ci rekach, jak najszybciej jedz do mechanika, wymiana sworznia to 50 - 60 PLN, sam sworzen to tez 50 PLN (polecam czesci firmy 555).

DamianPietras
18-09-08, 21:33
Miałeś racje < zoy > winien był sworzeń dolny zwrotnicy . Wydawało sie że dobry sworzeń bez najmniejszych luzów ( co prawda z uszkodzoną gumą) ale jeszcze dobry , nie może robić takiego zamieszania , a jednak piasek który się dosłał zrobił swoje . Byłem uradowany faktem że sworzeń nie jest wciskany na prasie , gdyz nowy firmy 555 miał pierścione segera , a tu originał wciśniety prasą , no i bez prasy sie nie obyło , a nowy wszedl już luzikiem .

Podsumowując :

Originalne cześci made in Japan są najlepsze na świecie , a materiały używane do produkcji nie mają sobie równych . Jesli umiejętnie jeździmy honda jest bezawaryjna przez cale jej zycie :) ----- dlatego tak lubimy <<< H >>>

Pozdrawiam . temat można zamknąć !