PDA

Zobacz pełną wersję : d16y7 przewody zapłonowe

Danonm
15-08-17, 15:31
siemka, orientuje sie ktos jakie przewody zapłonowe wchdza do ej6 d16y7?
w tych z bosha na allegro jest wiekszosc modeli oprocz wlasnie d16y7. z gory dzieki

JulianT
15-08-17, 16:31
Jeden z popularnych sklepów internetowych z częściami pokazuje te jako pasujące do D16Y7: NGK RC-HE73 8474
A z osobistych doświadczeń z różnymi kablami do D16 - miałem kable Boscha i podczas pracy silnika jeden z kabli co kilkadziesiąt kilometrów zsuwał się ze świecy. Zamieniłem na NGK i problem się nie powtórzył - ale być może to był tylko jednostkowy przypadek.

Danonm
15-08-17, 16:36
dzieki, chcialbym jeszcze kilka opinii uslyszec bo ngk sobie liczy za te przewody

cichykzn
15-08-17, 17:32
ja od roku jeżdżę na kablach Sentecha do silnika d16b2 i wszystko jest w jak najlepszym porządku, żadnych problemów z nimi nie mam

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

piter7766
15-08-17, 17:40
dzieki, chcialbym jeszcze kilka opinii uslyszec bo ngk sobie liczy za te przewody

Spokój na lata kosztuje.Parę lat temu montowałem do brata D15Z6 przewody NGK i świece irydowe NGK , dziś już ma przejechane od tamtej pory 100000km i nic się nie dzieje.

Danonm
15-08-17, 17:49
ja od roku jeżdżę na kablach Sentecha do silnika d16b2 i wszystko jest w jak najlepszym porządku, żadnych problemów z nimi nie mam

w sensie jezdzisz d16y7 z kablami do d16b2?

cichykzn
15-08-17, 17:53
w sensie jezdzisz d16y7 z kablami do d16b2?nie, mam d16b2 i jeżdżę z kablami pod ten silnik [emoji4] mówię tylko że mam kable sentecha i z nimi wszystko jest okej, musisz sobie ogarnąć które d serie mają taki układ świec jak u Ciebie, z tego co pamiętam masz świece u dołu z wąskimi otworami wiec z d16b2 powinny też podejść

Danonm
15-08-17, 19:15
a moze ktos ostatnio wymienial konkretnie do d16y7?

rtgg
15-08-17, 22:14
a moze ktos ostatnio wymienial konkretnie do d16y7?

Ale co tu może być konkretnego ? Chcesz kupić dobre kable ? Czy chcesz kupić kable tanie i za rok je zmienić ? Zastanów się czy chcesz wydać raz a porządnie i mieć święty spokój, czy mieć potem problemy z autem i marudzić że coś się psuje czy nie działa. Hondy to nie stare beczki że co wsadzisz to i tak pojedzie na połowę zamienników są strasznie uczulone i przeważnie są problemy. Więc kup sobie ngk i będziesz miał święty spokój, boscha za maxymalnie rok wywalisz do kosza (w zależności ile jeździsz). Tu masz do twojego silnika http://jdmshop.eu/czesci-Honda/czesci-honda-civic/Honda-Civic-6g/Honda-Civic-6g-uk%C5%82ad-elektryczny/przewody-zaplonowe-ngk-honda-rc-he73

Piechox
16-08-17, 11:36
by nie zakładać nowego tematu, gdzie dostanę niebieskie kable zapłonowe ngk do civica VI d14z1?

Michał102
16-08-17, 12:14
Litości... masz posta wyżej :D

Piechox
16-08-17, 13:17
jestem ślepy sorki nie było tematu

JunkieXL
16-08-17, 15:58
Mam nowe boscha do d16y7 za 100 moge oddac

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170816/8b777665fd78a92425864ced29c47450.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170816/5fefa7aac5624daddae4739795c2210f.jpg

posejdon
17-08-17, 23:02
A nikt nie wspomniał o Sumitomo. W zakupie w sumie niewiele droższe od NGK a mamy pewność, że będą pasować i wytrzymają wiele lat. NGK są pewnie ok ale mają problem z długością i ciężko je równo ułożyć. W sumie kwestia estetyki. Bosch to dziadostwo jakich mało. Lepiej już kupić jakiekolwiek inne bo przynajmniej będzie taniej. Fajki w ogóle nie pasują i wyskakują podczas jazdy. A jak już się wyrobią na tyle, żeby się trzymały to można zapomnieć o jakiejkolwiek szczelności. Mam jedne kable Sumitomo z datą produkcji 1998 i działają jak trzeba. Wodę można chyba wiadrem lać na motor i nawet jedna iskra nie ucieknie. Bosch po dwóch latach mi sparciał i podczas jazdy w deszczu są problemy.

Michał102
17-08-17, 23:10
Sumitomo to koszt około 500-600zł o ile dobrze pamiętam.

rtgg
17-08-17, 23:13
A nikt nie wspomniał o Sumitomo. W zakupie w sumie niewiele droższe od NGK a mamy pewność, że będą pasować i wytrzymają wiele lat. NGK są pewnie ok ale mają problem z długością i ciężko je równo ułożyć. W sumie kwestia estetyki. Bosch to dziadostwo jakich mało. Lepiej już kupić jakiekolwiek inne bo przynajmniej będzie taniej. Fajki w ogóle nie pasują i wyskakują podczas jazdy. A jak już się wyrobią na tyle, żeby się trzymały to można zapomnieć o jakiejkolwiek szczelności. Mam jedne kable Sumitomo z datą produkcji 1998 i działają jak trzeba. Wodę można chyba wiadrem lać na motor i nawet jedna iskra nie ucieknie. Bosch po dwóch latach mi sparciał i podczas jazdy w deszczu są problemy.

Ano dlatego nikt nie podał ponieważ problem jest z dostępnością, ale tak owszem można kupić jeszcze Sumitomo, czy Bougicorda. Z tym że NGK niczym im nie ustępuje i też jest bardzo dobrej jakości.

posejdon
18-08-17, 09:14
W pewnym sklepie na literę H znajdującym się przy ulicy na literę G można dostać Sumitomo w zasadzie od ręki. Cena nie przekracza znacząco czterech stów. Jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że jest to zakup na użytek dupowozu, w którym posłużą bardzo długo to te 100 zł więcej nie robi już takiej różnicy.
Jeśli chodzi o NGK to słyszałem prawie same dobre opinie na ich temat a jedyny z nimi problem to, tak jak pisałem, podobno są za długie i wiszą z boku. Sumitomo pasują jak ulał.

rtgg
18-08-17, 22:57
W pewnym sklepie na literę H znajdującym się przy ulicy na literę G można dostać Sumitomo w zasadzie od ręki. Cena nie przekracza znacząco czterech stów. Jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że jest to zakup na użytek dupowozu, w którym posłużą bardzo długo to te 100 zł więcej nie robi już takiej różnicy.
Jeśli chodzi o NGK to słyszałem prawie same dobre opinie na ich temat a jedyny z nimi problem to, tak jak pisałem, podobno są za długie i wiszą z boku. Sumitomo pasują jak ulał.

patrzę w ofercie hpartsa i generalnie nie widzę tych kabli, albo jestem ślepy i nie umiem szukać. Ale tak czy inaczej nawet jak mają to są wyjątkiem. Tak że zdania nie zmienię jeżeli chodzi o dostępność. Jeszcze dopłacać pewno ponad 2 paki to trochę bez sensu skoro nkg kosztuje 200-240zł. To nawet niech to padnie po 3-4 latach, kupisz sobie znów nowe i bangla. No ale w przypadku bosha wymiana co pół roku/rok mija się z celem. Jeżeli chodzi o długość kabli to w sumie bougicordy też jakoś zwisają ale czy to jest najważniejsze ? Ważne aby to było bezawaryjne i działało.

kamil39
19-08-17, 12:23
te 100 zł więcej nie robi już takiej różnicy. Za NGK zaplacilem 210 zł... to nie jest 100 zł drozej. NGK robi teraz najlepsze przewody, do japonskich aut niebieskie przewody sa najlepiej wykonane z tego co dzisiaj marki oferują na rynku...