Zobacz pełną wersję : traci moc po 4tys!!!
Witam mam civica 5gen sedana 1.5 v-tece jak chce go przeciagnac to po 4tys slysze psssssssssssssss jak by jakis ubytek powietrza. (wydaje mi sie ze z prawej strony. pasarzerowej ten syk slychac) auto drametralnie traci moc. Co to moze byc? spotkal sie kiedys ktos z takim przypadkiem?
może nieszczelny układ dolotowy. W sensie bardziej gdzies w rejonach kolektora ssącego. W okolicach (pewnie wcześniej ale nie ważne) 4000obr/min zapłon się przyśpiesza itp itd i wtedy każda honda zaczyna dopiero zapinać no i w Twoim przypadku jeszcze vtec sie wlancza co powoduje nagły wzrost potrzeby na powietrze a ono zamiast do silnika gdzieś spierdziela. Nie wiem czy to wogole realne ale nie widze innego źródła syczenia.
Ja u siebie zauwazylem to samo, po 4 tys obrotow auto traci moc i slysze "syczenie". Pytalem sie dzis kolesia co to moze byc powiedzial to samo ze gdzies ucieka powietrze, lub jakis wezyk sie poluzowal lub odpial.
skolopendra
15-09-08, 09:24
sprawdzić filtry ,zapłon, zawory,rozrząd ,tłumik katalizator