Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : b18c4 nie odpala po zgaszeniu.

kacpextreme
25-07-17, 21:27
Witam,
pierwszy raz w hondzie mam sytuacje, ze auto nie odpala ;0

Auto odpaliło jak zawsze czyli 4-5 obrotów silnika, zrobiłem 10 km, zgasiłem je sam i po minucie próbując odpalić już się nie dało. Za pierwszym kręceniem coś tam jeszcze jakby zakaszlało, później już cisza...
Rozrusznik kręci, kontrolki w normie, błędów brak.

W aucie ściągnięty był kompresor klimy, którą postanowiłem zrobić- założyłem i podłączyłem nowy kompresor. Było to bezpośrednio przed wspomnianą 10 km trasą ale nie wiem czy ma związek z sytuacją, ale warto wspomnieć.

3 miesiące temu miałem problem z komputerem lpg ale wtedy nie działał tylko gaz- komputer gwarancyjnie wymieniony na nowy. Firma zenith

Honda civic vi aerodeck 1.8 LPG

Jakie są możliwe przyczyny? to co przychodzi mi na myśl to centralka lpg, aparat zapłonowy. może ktoś miał podobny przypadek i jest to coś co się w naszych civicach powtarza?

Pozdrawiam
Kacper

Sheiva
25-07-17, 21:44
Poczekaj aż przestygnie i zobacz czy odpali. Jeżeli w dalszym ciągu nie, to najpewniej cewka zapłonowa.

karwal128
25-07-17, 22:37
miewałem przez długi czas problemy. Zwłaszcza gdy było wilgotno. Kupiłem ori kopułke i palec i od 2 lat pali dobrze. Objawy: potrafił zapalić normalnie, za kilka km strzelał, przerywał. Inna sytuacja kręcił nie chciał palić ale strzały z wydechu.

Spokoloko
25-07-17, 22:38
Cewka/moduł na podmianę, padło to albo to, już nie pamiętam.

kacpextreme
26-07-17, 20:59
była to cewka, dziękuję za pomoc :)
ps: mierzyłem opór zepsutej cewki i był w normie.

DawidG40
26-08-17, 20:31
Pare dni temu w B18C4 miałem to same :) założyłem nową cewke i auto śmiga :)