Zobacz pełną wersję : Civic Ej9 Temperatura
Witam mam pewnien problem ze swoja ej9'tka mianowicie silnik odpala, pracuje i zagrzewa sie do odpowiedniej temperatury ale czasem po jakims czasie jazdy ze stala odpowiednia temp nagle wskazowka od temp sobie rosnie w gore do pewnego poziomu i potem spada tak jak byc powinno w tym czasie wentylator sie nie zalacza ale np kiedy stoje w korku i widac ze temp troszke rosnie to juz sie zalaczy? o co tu chodzi?
Sprawdź, czy gdzieś nie masz nieszczelnego układu chłodzenia, przez co się może zapowietrzać.
U mnie było tak, że auto trzymało idealną temperaturę, robiłem trasę, stawałem na światłach i rosła do 2/3 skali, ruszałem i spadała. Układ zapowietrzony. 2x termostat wymieniony. Okazało się, że przyczyną był nieszczelny reduktor LPG (sączy sie z niego płyn od dołu) co powodowało zapowietrzanie się układu.
Może i Ty masz któryś przewód przetarty / uszczelkę wydmuchaną i łapie powietrze.
Ogl byłem sie przejechać i popatrzeć co i jak i ogl dziwna sytacja zrobilem tam z 20 km wszystko ok za chwile patrze temp rosnie stanalem na poboczu zgasilem auto i od razu odpalilem i temp normalna ;d jeszcze przy okazji jak wylacze swiatla to wskazowka opada tak samo
michalllll92
24-07-17, 20:41
A może to poprostu problem po stronie licznika ?
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka