PDA

Zobacz pełną wersję : Podłokietnik z USB/AUX od polifta - czy ktoś montował?

CMC
09-07-17, 20:46
Witam

Proszę o informację, czy ktoś montował podłokietnik od polifta? Ten nowszy zawiera wtyczki USB i AUX, tylko zastanawiam się, jak z podłączeniem tego do radia? Fabryczne radio ma wyjście gdzieś z tyłu do podłączenia tego USB? Jeśli przedlift i polift mają takie samo radio to pewnie tak, tylko czy ktoś już ćwiczył ten temat?
U mnie padło cd w radiu, ale boję się, że nie uda się tego naprawić, a wolałbym podłączyć sobie pendrive z USB i stąd słuchać muzyki.

pozdrawiam

Lucas.FK2
09-07-17, 22:17
Radio w polifcie nie jest takie same,jedynie wygląd zewnętrzny jest prawie ten sam. Kiedyś ktoś chciał podłączyć i po drodze spod podłokietnika idą sobie kable i dalej jest jakieś tajemnicze pudełeczko właśnie od tego USB. W sumie to mnie nawet zaintrygowałeś,któregoś dnia spojrzę w schemat.

uniu1
09-07-17, 22:18
Zeby to zadziałało musisz miec radio od polifta, moduł usb, kabel moduł-radio, kabel radio-podłokietnik, przejściówkę usb hondowskie-usb zwykle

CMC
10-07-17, 00:05
Znalazłem właśnie na aukcjach jakiś moduł USB za 250 zł, do tego podłokietnik ok. 200 plus radio od polifta i pewnie więc rzeczywiście, średnio opłacalne się to robi, lepiej już chyba kupić tzw. zmieniarkę usb.

MikeFoto
10-07-17, 14:35
Znalazłem właśnie na aukcjach jakiś moduł USB za 250 zł, do tego podłokietnik ok. 200 plus radio od polifta i pewnie więc rzeczywiście, średnio opłacalne się to robi, lepiej już chyba kupić tzw. zmieniarkę usb.

Kompletnie nieopłacalne. Mnie się raz udało znaleźć sprzedawcę który byłby w stanie przygtować mi komplet tzn. radio, obablowanie, pudełeczko (bez podłokietnika, bo mam).....za 500zł.
Odpuściłem temat bo nawet niewiem czy obablowanie było by osobno czy razem z całą główną wiązką. Szbciej i mniej probmowo - yatour np w wersji z BT.