PDA

Zobacz pełn± wersję : typeS 2.2 diesel dpf

warjacik
08-07-17, 15:15
od jakich¶ 3 tygodni jestem posiadaczem auta jak w temacie, przejechałem 500km nim i dzisiaj wyskoczyła mi informacja "dpf regeneration required". czy to jest pocz±tek problemów z dpfem już?

Saawrel
08-07-17, 17:28
Tak, może nawet już dłuższa historia może być z tym. Ale zamiast do ASO lub innego serwisu na wypalanie udaj się prosto do kogo¶ kto ci to wytnie, i zmieni program w komputerze, bo zakładam że kupiłe¶ od obcej osoby i nie znasz dokładnej historii auto wiec nie wiesz czy kto¶ nie odstawiał jaki¶ szopki z DPF aby tylko sprzedać auto.

Takie moje osobiste odczucia co do DPF.

Aquarius
08-07-17, 21:39
Ja kupiłem swojego z tak zapchanym dpf`em, że po demontażu jak zalałem go od góry wod± to po 30min nawet kropla dołem nie wypłynęła. Dzi¶ mam ok 10% zapełnienia, przejechane 3tys km, głównie w mie¶cie i dpf ma się dobrze. Je¶li jeste¶ zainteresowany info jak go zregenerować i nie wydać góre $$ - zapraszam na priv ;)
Na co dzień naprawiam automatyczne skrzynie biegów i wykonałem tak± usługę już kilku znajomym i w każdym aucie powodzenie ;)
Pozdro

warjacik
09-07-17, 09:52
zapewne go pojade wyci±ć zeby mieć z głowy ale wczoraj po powrocie do domu info z dpfem zniknęło. ale domy¶lam się, że pewnie znowu sie pojawi za jakis czas.