Zobacz pełną wersję : Instalacja gazowa w aucie z Włoch i formalności w Polsce...
Witam, mam kazje kupić Honde Civic sprowadzona z włoch z gazem. No i tu się zaczynają schody... z tego co wiem to ta honda ma montaz butli odnotowany tylko w Briefie, nie ma dodatkowych dokumentow na nią, a żeby wogole pojechac z nia na przeglad to potrzebuje jakies polskie papiery na ta butle. I tutaj moje pytanie... Gdzie takie papiery moge dostać tzn. gdzie moge sprawdzic stan butli i ewentualnie przedluzyc jej waznosc i najwazniejsze: ile to bedize kosztowac? zeby ta oszczednosc nie mijala sie z celem. Na stacji kontroli pojazdow powiedzieli mi ze w dozorze technicznym we wrocławiu uzyskam wiecej informacji ale tam caly dzien nikt nie odbiera...
Prosze o pomoc jakiegoś fachowca w przybliżeniu mi tej sytuacji gdyż jeszcze takiej nie mialem ;)
siemasz,
tez kupowalem honde z wloch z gazem i tak jak ty mialem odnotowane to tylko w dowodzie. Zaczelem dzwonic po gazownikach i okazalo sie ze w szczecinie jest tylko jeden gosc co robi homologacje. Gosciu przedstawil mi sytuacjew ten sposob: jesli masz butle zalozona po 2000r to potrzebujesz tylko zrobic homologacje na nia, koszt 350zl( ja tak mialem). Jesli nie to wymiana butli koszt 500-600zl( nie jestem pewny dokladnie) i tez dostajesz homologacje.
Zostawilem mu auto na 1h dostalem papierek z tym do urzedu i wszystko bylo ok. Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz.
jak narobilem bledow to sorry ale nie zabardzo jestedm trzezwy :)
Aha rozumiem... To jeszcze mam pytanie, gdzie moge sprawdzic date montażu butli, auto jest z daleka i wszystkiego sie muszę dowiadywać przez telefon.
A tego to juz ci nie powiem. Ja podjechalem poprostu do gazownika zabral papiery kazal otworzyc bagaznik i sam cos posprawdzal.
Ok dzieki za pomoc ;) i tak okazal sie bubel ale zawsze lepiej wiedzieć na przyszłość