PDA

Zobacz pełną wersję : B16A2 ponoć kupiłem swapa z pękniętymi szklankami...

NoLimited
03-07-17, 23:21
Witam.

Zeszłego roku w październiku kupiłem swap na b16a2...
Wszystko było ok, ale według mnie b serii brakuje trochę mocy.
Nie dymi, oleju wiadomo troszkę na vtecu spali.
Ale niedawno dowiedziałem się że ponoć typ od którego kupowałem swapa sprzedawał go z pękniętymi szklankami.
Zrobiłem na nim bezproblemowo z 30 tyś km, ale tej mocy według mnie mu brakuje..
Jak rozpoznać że szklanki mogą być naprawdę pęknięte? brak mocy? czy silnik w ogóle by jeździł? pomocy... bo teraz nie daje mi to spokoju..

rtgg
04-07-17, 00:03
Witam.

Zeszłego roku w październiku kupiłem swap na b16a2...
Wszystko było ok, ale według mnie b serii brakuje trochę mocy.
Nie dymi, oleju wiadomo troszkę na vtecu spali.
Ale niedawno dowiedziałem się że ponoć typ od którego kupowałem swapa sprzedawał go z pękniętymi szklankami.
Zrobiłem na nim bezproblemowo z 30 tyś km, ale tej mocy według mnie mu brakuje..
Jak rozpoznać że szklanki mogą być naprawdę pęknięte? brak mocy? czy silnik w ogóle by jeździł? pomocy... bo teraz nie daje mi to spokoju..

Powinno być głośne klepanie... A tak generalnie to cza by było rozebrać i sprawdzić bo inaczej nie da się tego zrobić... No i pamiętaj że b16 to tylko 170 kucy więc jakoś dużo tej mocy też nie ma, po dłuższym czasie będzie brakować mocy baardzo :D

Jedras
04-07-17, 07:57
Kompresję zmierz.. yyy i od kiedy w b16 są "szkalnki"

Chyba że mamy coś innego na myśli ;-)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Matt_Btw
04-07-17, 07:59
To nie Rover żeby miał szklanki...
Zacznij od zmierzenia kompresji, czy rozrząd nie jest przestawiony może, czy zapłon jest prawidłowo ustawiony.

kid
05-07-17, 16:08
Jedz na hamownie. Ja myślałem, ze coś jest popsute i brakuje mi 30km, a okazało się, ze po prostu się przyzwyczaiłem :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

adam94pp
05-07-17, 22:27
B16a2 nie ma szklanek to nie vag tak jak koledzy wyzej pisali sprawdz zaplon I rozrzad jak to jest ok to wybierz sie na hamownie ona zweryfikuje czy silnik trzyma serie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka