Zobacz pełną wersję : B16A2 ponoć kupiłem swapa z pękniętymi szklankami...
Witam.
Zeszłego roku w październiku kupiłem swap na b16a2...
Wszystko było ok, ale według mnie b serii brakuje trochę mocy.
Nie dymi, oleju wiadomo troszkę na vtecu spali.
Ale niedawno dowiedziałem się że ponoć typ od którego kupowałem swapa sprzedawał go z pękniętymi szklankami.
Zrobiłem na nim bezproblemowo z 30 tyś km, ale tej mocy według mnie mu brakuje..
Jak rozpoznać że szklanki mogą być naprawdę pęknięte? brak mocy? czy silnik w ogóle by jeździł? pomocy... bo teraz nie daje mi to spokoju..
Witam.
Zeszłego roku w październiku kupiłem swap na b16a2...
Wszystko było ok, ale według mnie b serii brakuje trochę mocy.
Nie dymi, oleju wiadomo troszkę na vtecu spali.
Ale niedawno dowiedziałem się że ponoć typ od którego kupowałem swapa sprzedawał go z pękniętymi szklankami.
Zrobiłem na nim bezproblemowo z 30 tyś km, ale tej mocy według mnie mu brakuje..
Jak rozpoznać że szklanki mogą być naprawdę pęknięte? brak mocy? czy silnik w ogóle by jeździł? pomocy... bo teraz nie daje mi to spokoju..
Powinno być głośne klepanie... A tak generalnie to cza by było rozebrać i sprawdzić bo inaczej nie da się tego zrobić... No i pamiętaj że b16 to tylko 170 kucy więc jakoś dużo tej mocy też nie ma, po dłuższym czasie będzie brakować mocy baardzo :D
Kompresję zmierz.. yyy i od kiedy w b16 są "szkalnki"
Chyba że mamy coś innego na myśli ;-)
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
To nie Rover żeby miał szklanki...
Zacznij od zmierzenia kompresji, czy rozrząd nie jest przestawiony może, czy zapłon jest prawidłowo ustawiony.
Jedz na hamownie. Ja myślałem, ze coś jest popsute i brakuje mi 30km, a okazało się, ze po prostu się przyzwyczaiłem :p
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
B16a2 nie ma szklanek to nie vag tak jak koledzy wyzej pisali sprawdz zaplon I rozrzad jak to jest ok to wybierz sie na hamownie ona zweryfikuje czy silnik trzyma serie
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka