Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pochylone przednie koło do środka

xKris88
01-07-17, 13:14
Witam,
Mam problem z moim UFO z 08r, mianowicie miało ono drobną przygodę z autobusem( pognieciony prawy błotnik). Dostało również prawe koło, które jest pochylone za bardzo do środka. Byłem na geometrii, diagnosta stwierdził, że nie da się ustawić tego - amortyzator skrzywiony.
Ustawiłem auto na płaskim terenie , sprawdziłem dystans pomiędzy dolnym kielichem sprężyny, a obudową komory silnika z prawej i lewej strony. Odległość z prawej strony jest mniejsza o 1-2cm niż lewej. Czy to może powodować aż tak widoczne pochylenie koła? Czy szukać jeszcze innych powodów pochylenia?

remi_k
01-07-17, 13:21
Tak, nawet 0,5 cm juz widac a co dopiero 2 cm! Wymień amorki i bedzie ok.
Jak nie może byc jeszcze krzywa zwrotnica, kupisz na all...o i po sprawie. Przy wymianie sprawdz też gorne mocowanie amortyzatora.

Wysłane z LG-D855

xKris88
01-07-17, 13:37
Ok dzięki za szybką odp. W takim razie rozglądam się za amorkami.
Jeszcze jedno pytanie: sprawdzałem na stacji sprawność amorków, lewy 77%. Czy można wymienić w takim przypadku tylko ten skrzywiony czy tylko i wyłącznie komplet?
Jakiej firmy polecicie amorki ?

remi_k
01-07-17, 13:43
Sachs, KYB, Bilstein. Te ostatnie zakładałem miesiąc temu u siebie. Jak narazie 0 problemów, tzn nic nie puka, cieknie itd, no i amortyzuje bo do tego jest.

andkas
01-07-17, 14:59
Ok dzięki za szybką odp. W takim razie rozglądam się za amorkami.
Jeszcze jedno pytanie: sprawdzałem na stacji sprawność amorków, lewy 77%. Czy można wymienić w takim przypadku tylko ten skrzywiony czy tylko i wyłącznie komplet?
Jakiej firmy polecicie amorki ?

Wyniku sprawności amortyzatorów uzyskanego na stacji diagnostycznej w ogóle nie bierz pod uwagę. Poza tym amory wymienia się kompletami.

xKris88
17-08-17, 21:13
Wymieniłem amortyzator na nowy i dalej występuje pochylenie koła. Co jeszcze mogę sprawdzić ? Czy jest możliwe skrzywienia górnego mocowania amortyzatora ?

remi_k
17-08-17, 21:14
Wymien zwrotnice

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka