PDA

Zobacz pełną wersję : FITV a przepustnica skunk2

puntspusy
12-09-08, 14:21
Dlaczego skunk zrezygnowal w swojej przepustnicy do D,B czyH serii z FITV ?
chcieli zmniejszyc awarynosc instalacji poprzez wyeleminowanie zaworu ktory czasami jest wadliwy ?
stwierdzili ze jesli zawor dziala tylko do rozgrzania to mozna go pominac ?

co myslicie o FITV czy jest potrzebny czy tez nie ?
czy mozna go wymontowac i zaslepic (gdy jest wadliwy) ?
czy lepiej zostawic w spokoju ?

Tompro
12-09-08, 17:31
Ale co z nim jest, że jest wadliwy? Mój się skopał to rozebrałem, wyczyściłem, założyłem i wyregulowałem na oko i chodzi elegancko.

rem36
13-09-08, 20:00
przepustnice obd2 nei mialy zaworu FIV cala regulacje wykonywal IACV, majac obd1 komputer nie bedzie odpowiednio podbijal obrotow na zimno, bo mapa zaklada ze zawor jest. Jak go zaslepisz to silnik bedzi ejakos tam dziala bo jak sam wspomniales ten zawor dzial tylko an zimnym, ale jak nei trzeba to poco z niego rezygnowac? I napewno nei jest jaksi wadliwy czy awaryjny element.

puntspusy
14-09-08, 09:33
fitv chyba mi nawala, rozebralem wyczyscilem, rozebralem tez przy okazji ten zbiorniczek w ktorym jest wosk, mimo ze w manualu nic o tym nie bylo, niewiem czy to nie byl blad,niedlugo po tym manewrze pojawily sie problemy ze ssaniem na zimnym zas na cieplym gdy zatykam palcem dolna dziure w przepustnicy to czuje ssanie jakby zawor fitv nie byl do konca zamkniety

Tompro
14-09-08, 12:05
A próbowałeś go wyregulować? Ja mojego z pięć razy ściągałem zanim go dobrze ustawiłem.

puntspusy
14-09-08, 21:00
regulowac fitv ?
jak ?

Tompro
14-09-08, 21:11
No jak go składasz to wkręcasz ten plastik i tym regulujesz. Dawno temu to robiłem ;) W zależności jak jest ustawiony to albo się zamyka albo nie na ciepłym silniku.

puntspusy
15-09-08, 07:41
ten plastik z tego co przeczytalem w manualu wkrecasz do konca, do oporu

ten plastik z tego co przeczytalem w manualu wkrecasz do konca, do oporu

Tompro
15-09-08, 07:59
Jak zrobisz twój wybór, ja tylko pisze, że nim wyregulowałem i u mnie już chodzi rok albo więcej ok.