Zobacz pełną wersję : Centralny zamek problem !!!
Witam
Mam problem z centralnym zamkiem w 5D a mianowicie... Jak otworze drzwi otwiera mi wszystkie... wsiadam do samochodu, zamykam drzwi i słysze jak z prawych drzwi ze sterownika slychac jak dzialaja przekaźniki tak jak by drzwi chcialy sie zamknac z powrotem.... czasami tak tez jest podczas jazdy jak by zamek sie sam chciał zamknąć... co to moze byc... czy sterownik centralnego zamka moze być uszkodzony... jak to jest u was??? czy zamykaja sie u was same drzwi gdzy wlaczycie zaplon...??? bo moze tak bylo ale ktos to nieudolnie chcial odlaczyc... prosze o pomoc...
pozdrawiam
hehe... taki samochód-pułapka? Nie u mnie jest normalnie... tzn drzwi pozostaja otwarte po włączniu zapłonu i nic sie rusza się w centralnym
Slawkowski
12-09-08, 15:37
sa alarmy posiadajace wlasnie taka funkcje, ktora po uruchomieniu zaplonu rygluje drzwi.
ale w Twoim przypadku przyjrzalbym sie na poczatek przewodom czy nie sa gdzies poprzecierane izolacje na nich i nie dochodzi co zwarc (najczesciej w przelotkach do drzwi).
czy ma ktos jeszcze jakies pomysly co to moze byc z tym moim centralnym????
antek23 CIVIC COUPE
14-09-08, 09:44
kolega ma racje zajzyj do przelotek w dzwiach bo tam lubią sie przewody łamaci czsami robią zwarcie a jak nie do odepnij calą przelotke od tych prwaych dzwi i wtedy bedziesz widział jak sie wszystko uspokoji to bedziesz musiał sciągnąć tapicerke z dzwi i sprawdzic okablowanie czy przewód jest gdzieś nie przetarty lub w siłowniku styki zaczynają sie po malu sypac i podczas drgan samochodu zwierają.
ech, ja po jezdzie seatem pare lat nie moge sie teraz przyzwyczaic, ze w hondzie drzwi sie automatycznie nie zamykaja po ruszeniu :/ to bardzo fajna rzecz, duzo bezpieczniej.
no ale w tym przypadku to chyba cos z elektryka nie tak, trzeba przejrzeć przewody od alarmu.
Witam!
Proszę napisać czy Kolega ma centralny zamek w wersji fabrycznej, czy jest dołożony dodatkowy siłownik i zamek jest na pilota?
W wersji fabrycznej centralny sie nie zamyka. Chyba ze ktos wstawil alarm badz centralny sterowany pilotem ale to mialbys raczej pilota. A jezeli jest to tylko z jednych drzwi to najbardziej prawdopodobne ze jest gdzies jest zwarcie albo pada silownik i uwazaj zeby czasem drzwi otwarte nie zostaly
mam seryjny centralny zamek... dzialo sie tak odkad kupilem auto... zalozylem sam sterowanie z pilota i tak jak bylo tak jest... wiec ja z mojej strony wszystko zrobilem ok... sprawdze te drzwi czy nie ma jakis zwarc... zauwazylem ze dzieje sie tak przewaznie od wstrzasow chociaz jak stoi otwarty to i tak cos pstryka w sterowniku w drzwiach pasazera... jak zamkne samochod to jest spokoj i nie probuje nic wtedy robic...
Ja tez sam zakladalem alarm z centralnym z pilota + orginalny silownik od rovera do drzwi kierowcy i wszystko jest ok. Tak ci raczej nikt nie pomoze musisz zaczac od sprawdzenia przewodow a potem silownika
zwroc szczegulna uwage czy gdzies nie jest przetarta izolacja, najprawdopodobniej jakis przewod dotyka masy przy wstrzasach.
Jeżeli jest zamontowany dodatkowy siłownik, to może tu tkwi błąd. Miałem podobny problem, wystarczyło trzasnąć drzwiami od strony kierowcy i wszystkie drzwi się zamykały. U mnie dodatkowy siłownik jest połączony z przyciskiem do ryglowania zamka od wewnątrz. Wystarczyło zmienić miejsce połączenia tego siłownika, o 2 może 3 mm i teraz wszystko działa poprawnie.
też mam problem z centralnym zamkiem. A mianowicie da sie otworzyc wszystkie drzwi z pilota natomiast zamknac da sie tylko drzwi kierowcy... Gdzie moze byc problem? jesli otwiera wszystkie drzwi ale zamyka tylko jedne??
Nawet jak siedze w aucie i recznie probuje zamknac drzwi od kierowcy to tylko zamykaja sie drzwi kierowcy. Wczesniej jak recznie zamykalem drzwi kierowcy od srodka to zamykaly sie wszystkie drzwi, teraz otwiera wszystkie ale zamyka jedne :/
ja tez mam problem bo otwierajac centralnym drzwi otwieraja sie wszystkie procz pasazera obok kierowcy, to samo jest z zamykaniem.
ja tez mam problem bo otwierajac centralnym drzwi otwieraja sie wszystkie procz pasazera obok kierowcy, to samo jest z zamykaniem.
To w tym przypadku wypadł ci ten drążek (nie znam fachowej nazwy) od podnoszenia i opuszczania tego "dzyndzla";) (sam sie smieje z tego mojego nieudolnego nazewnictwa :) Zdejmij bok drzwi i zobacz co z nim nie tak (prawdoodobnie wsadzenie go w swoje miejsce zalatwi sprawe)
Moze ktorys z kolegow pomoze w moim Przypadku?
może jednak ktoś coś napisze odnośnie mojego problemu? pozdro
może jednak ktoś coś napisze odnośnie mojego problemu? pozdro
ja mialem to samo ale to przez mróz ... teraz zrobiło się odwrotnie otwiera tylko jedne drzwi ale zamyka juz wszystkie ;/
Mam podobny problem jak kolega zbikman - otwieram i zamykam z pilota = działają wszystkie drzwi. zamykam wciskając "bolec" w drzwiach kierowcy - reszta drzwi pozostaje otwarta i nie słychać nawet próby działania siłowników. Zdalnie działa bez zarzutu, ręcznie nie działa wcale. jakieś pomysły?
MadSkillz84
25-04-12, 16:03
Uderz pieścią w drzwi których dotyczy problem,jeśli podczas uderzenia będzie sie ryglować to masz problem na stykach w puszce pod boczkiem drzwi.
Szkoda wozu na okładanie go pięścią :) Jeśli nie jest oryginalny centralny, to pewnie nie jest odpowiednio podłączony do centralki lub nie ma takowej możliwości - wtedy działa tylko z pilota.
Zdalnie działa bez zarzutu, ręcznie nie działa wcale. jakieś pomysły?to zdalnie gubi trop bo jak "tylko ręcznie" to pewnie bezpiecznik?
MadSkillz84
26-04-12, 11:19
Szkoda wozu na okładanie go pięścią :) Jeśli nie jest oryginalny centralny, to pewnie nie jest odpowiednio podłączony do centralki lub nie ma takowej możliwości - wtedy działa tylko z pilota.
Nie trzeba naparzać jak w worek,wystarczy lekkie puknięcie....i nie w lakier tylko w boczek,może samochód się nie rozleci...