Zobacz pełną wersję : D16y7 z głowicą z6. Co i jak z kabelkami.
piotrek123
23-06-17, 00:47
Witam. Jako że moja uszczelka pod głowicą została wydmuchana, korzystając z okazji chcę od razu wrzucić tam czapkę z z6. Generalnie na głowicę z aparatem czekam, mam już p06 z mapą od z6, kolektor z d15b7 (czekam na skunka). I przejściówka oczywiście z obd2b na obd1. Teraz pytanie brzmi czy o czymś nie zapomniałem ? I drugie pytanie podłączając to wszystko do kupy na wiązce z y7 wystarczy podmienić kostki kabel w kabel czy jest tam jakaś mocniejsza rzeźba ? Pamiętam że w d15b7 była to kwestia kabla do vitka. Ale jak to się ma w d16y7 ? Nigdzie nie mogę nic na ten temat znaleźć a jak już coś znajdę to dowiaduje się tyle ile wiem. Pozdrawiam.
Zanim wrzucisz czapkę zrób jej przegląd, szczelność, kontrola prowadnic i wymiana uszczelniaczy i dotarcie zaworów.
Kolektor skunka -ssący? Gdzie kupujesz i za ile - może być priv :)
Co do kabelków to w Y7 niestety nie grzebałem, przejściówka powinna załatwić sprawę + wspomniane kable do zaworu VTEC.
krzysiek50
23-06-17, 10:59
I wyrzucenie jednego kabelka z wtyczki krokowca
piotrek123
23-06-17, 20:00
Zanim wrzucisz czapkę zrób jej przegląd, szczelność, kontrola prowadnic i wymiana uszczelniaczy i dotarcie zaworów.
Kolektor skunka -ssący? Gdzie kupujesz i za ile - może być priv :)
Co do kabelków to w Y7 niestety nie grzebałem, przejściówka powinna załatwić sprawę + wspomniane kable do zaworu VTEC.
To ja wszystko wiem pierwsze co to jak ją dostanę to się tym zajmę. Jeżeli chodzi o kolektor to biorę od znajomego została mu ostatnia sztuka cena 1100 + 500 przepustnica. Czyli generalnie rzeźby być nie powinno z okablowaniem ?
to możesz jakiś tutek zrobic :) bo nawet w necie zdjęcia są średnio aktualne a więcej osó bw tym ja jest zainetersowane minime:)
na stronie skunka ten kolektor jest teraz w promocji za 266$ czyli za ok 1010zł, a na amazonie za 239$ czyli ok 910zł :)
piotrek123
23-06-17, 22:33
to możesz jakiś tutek zrobic :) bo nawet w necie zdjęcia są średnio aktualne a więcej osó bw tym ja jest zainetersowane minime:)
na stronie skunka ten kolektor jest teraz w promocji za 266$ czyli za ok 1010zł, a na amazonie za 239$ czyli ok 910zł :)
Ja wiem że one po tyle są ale najtańsza przesyłka to 70$... Jeżeli nie zapomnę to przy składaniu pocykam parę fotek ew nagra się jakiś filmik, może coś z tego będzie :D , chodź z moim rozkładem pracy to auto pewnie wyjedzie latem 2018.... :D
o cenach i gdzie to było do airman ;p hehe na amazonie pisze niby freeshiping no ale to różnie bywa z wysyłką do krajów bloku wschodniego xD
wracając do pytania to według tego linku http://civic-eg.com/forum/viewtopic.php?t=10 wypinamy kable z czujnika cisnienia i wpinamy do niego nowe z tymże jeden ma iść na mase a drugi na 6pin w ECU ?
i którego kabla z krokowca się pozbywamy ??
i należy jeszcze wsadzić trójnik na magistrale wodną i zaślepić "cold start asist" jeśli się go ma w ssaku
piotrek123
26-06-17, 01:26
generalnie zapomniałem o najważniejszym. Wie ktoś może jakiej długości jest szpilka głowicy w z6 a jakiej w y7 ? Albo od razu jakie mam zamówić. Z tego co widzę na allegro to są 140 i 120.
nie zapomnij z bloku wyjac kryzy z kanalu olejowego kanal idacy od filrtra ku gorze na srodku bloku !!!