Zobacz pełną wersję : Wskazanie temp. zewn. w civic 7gen
Witam.
Od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie czy w cifie 7gen jest wskazanie temp. zewnętrznej na wyświetlaczu LCD ( osobiście nie znalazłem :( ) ? instrukacja informuje ze jest ( niby razem z 3 licznikami ) dodam ze chodzi o model z końca 2001.
Pozdrawiam
Wiem ze w civicu 7gen z 2004r (tym po face-liftingu) jest! Mozna ja wlaczyc tym przyciskiem znajdujacym sie obok licznika kilometrow (wtedy on sie przelacza na temp zew albo spalanie czy cos takiego)! Ale nie jestem pewny czy o to Ci chodzi!
Tak chodzi mi właśnie o to . I teraz pytanie czy to jest tez przed 04r . Moez ktoś posiada takowe autko (z przed 04r) i sie wypowie
Wiem ze w civicu 7gen z 2004r (tym po face-liftingu) jest! Mozna ja wlaczyc tym przyciskiem znajdujacym sie obok licznika kilometrow (wtedy on sie przelacza na temp zew albo spalanie czy cos takiego)! Ale nie jestem pewny czy o to Ci chodzi!
Temperatura zewnętrzna jest wyświetlana cały czas, a przełączasz się pomiędzy spalaniem, licznikiem całkowitym przebiegu i licznikiem tzw. dziennym.
Pozdrawiam
Borygo
p.s. Mam HC po 2004 roku
ja mam civic 2002 i jest tak samo
w 2004 roku doszedl wskaznik spalania
czyli o ile dobrze zrozumiałem kolege scOrpion-a tej "temperaturki nie ma ?
A moze ktoś posiada manuala do 7gen??
zaraz zaraz jak to nie mam, oczywiscie ze mam, nie mam tylko wskaznika spalania, ktory doszedl w 2004
lukas-comp
15-11-05, 01:13
hmm, a jak zalaczyc wskazanie temp. zew ? :)
ja mam tylko przelacznik od km, chociaz w ksiazce serw. pisze, ze jest czujnik i jak sprawdzalem faktycznie w aucie jest :/
u mnie jest tak ze przelaczasz tym bolcem od kilometrow. najpierw jest przebieg calosciowy, potem trip1, trip2 a nastepnie temp zewnetrzna
heee to kanał u mnie po trip 2 wraca na całościowy :) ..same niespodzianki dodam ze hania jest z 09/2001..moze to wina ze jest to 1 wersja . Co prawda instrukcja podaje ze temp. jest.. .......to moze jeszcze spalanie odkryjemy :))
A gdzie jest ten czujnik temperatury??
na pasie przednim obok intercoolera u mnie bo ja mam diesla, u ciebie powinien byc z lewej strony pasa przedniego
[ Dodano: Wto Lis 15, 2005 6:12 pm ]
zostaje ci chyba wymiana zegarow na nowsze
zobacz do dzialu sprzedam, sa tam takie fajne ze sporta ;)
lukas-comp
15-11-05, 20:19
mi po tripie 2 tez wraca na calkowity :D
mam hanie z 8/2001
dzisiaj sprawdzalem i czujnik mam po prawej stronie kierownicy :)
dzisiaj sprawdzalem i czujnik mam po prawej stronie kierownicy
ke?? czujnik temp zewn. w srodku auta?
lukas-comp
15-11-05, 21:07
srki, to jest czujnik z tem wew. auta :) tak pisze w ksiazce ;)
ten czujnik co mam jest na zewnatrz przymocowany do pasa
a ty mowisz o czyms takim co przypomina podajnik na monety? zauwazylem to wlasnie i ida do niego kable ale nienwiem co to za badziewie, moze ma to jakis zwiazek z klimatronikiem?
lukas-comp
15-11-05, 21:45
dokladnie, to jest cos jak wrzut na monety ;)
civic z 10/2003 i niestety brak czujnika temp zewnetrznej
No to honda ( jak i inne marki) znowu sie popisałała dajac produkt kat. B na rynek wschodni :) ciekawe czego jeszcze brak a powinno być?
właśnie sprawdziłem czego brak...filtra kabinowego ciekawe czy był i poprzedni własciciel go nie zmienił ( nie załozył nowego w konci to 100 ), a moze go nie było :)
Marek Podlaskie
09-09-08, 21:23
Honda Honda ha ha
ten "podajnik na monety" to faktycznie termometr, ale od klimy; co ciekawe u mnie za tą krtką jest WIELKIE NIC!!! wyobrażacie sobie? skoro tam powinien być termometr, klima w aucie jest (i co ciekawsze- działa poprawnie) a czujnika nie ma:confused:chyba, że wisi gdziej na kablu pośród innych bebechów w głębi kokpitu
co do tem wyświetlanej w zegarach, dla tych, którym po trip2 wraca na przebieg całkowity- funkcji termometru po prostu nie ma w danym egzemplażu:mad:i to powinno isć w parze z brakiem czujnika na pasie przednim (tak jak u mnie):(