Zobacz pełną wersję : Stabilizatory VI gen
Kilka pytan odnosnie stabów w VI gen dokładnie EJ9
Na przodzie obecnie mam 22mm a na tył dołożyłem 15mm z EK4, apetyt rośnie i chciałbym 26 przód a tył 22 ITR.
Co potrzebuje by założyc staba z EK4 26mm na przodzie? Te uszy mocujace musza byc tez z kompletem ek4 czy rozni sie tylko guma a wymiary uszu mocujacych w 22mm i 26mm stabie sa takie same? Wachacze przednie są takie same w ek4 i ej9 przed liftowym?
Łączniki podejdą te same z 22mm do 26mm?
Jeśli chodzi o tył i 22mm z ITR, mam już ASR co jeszcze potrzebuje oprocz staba z Integry, jakie łączniki i jakie uszy mocujace?
Wejdzie tyl z ITR przy seryjnym wydechu?
Z przodu zmieniasz tylko gumy na 26 mm, jak juz masz 22mm staba. A własciwie stare 22mm gumy z przodu, mozesz uzyc z tyłu (jak sa oczywiscie w dobrym stanie), i do tego uszy mocujace, ktore sa normalnie przednie, bo rozstaw otworow w ASR jest własnie taki, ze przednie pasuja.
Dzieki o taka odpowiedz mi chodzilo, a powiedz mi jeszcze co z lacznikami. Laczniki przod ida te same? A tyl laczniki tez te same z ek4?
Tak, przod taki sam, z tyłu łaczniki tez od EK4, ale takie z długim gwintem (podobno firma CTR takie ma?) i takie tulejki: :D
http://www.ebay.com/itm/ASR-SWAY-BAR-ENDLINK-ADAPTER-INSERTS-HONDA-CIVIC-EG-EK-ACURA-INTEGRA-DC2-4-PIECE-/141751668438
Kamil_Taki
06-07-17, 07:46
Odświeże temat gdyż akurat potrzebuje odpowiedz na to pytanie.
Stabilizator od ITR zamontowany w 5 generacji podejdzie p&p do Civic 6 generacji? Chyba że tam są inne łączniki?
ja też odświeżę bo pytanie w tej kwestii , stab tył z mb6 pasuje do v gena tylko po zmianie łączników czy może coś jeszcze trzeba zmienia
Z mb6 to chyba tak srednio, na jakich obejmach chcesz to montowac, tych z vgen czy z angielki montowanych do podluznic? Na tych z jajka oczka staba pojda za daleko do przodu auta a na tych drugich trzeba robic otwory w podluznicach i przerabiac wydech
Jak kupisz/ masz ASR to stab z vti angola podejdzie. Musisz wyrzezbic nowe obejmy, idzie to zrobic za pomocą młotka i imadła.
Wersja budzet to dopasować gumy z przedniego staba do ASR, przednie mocowania pasują rozstawem do asr,(mam tak u siebie stab 17mm z angielki)
jesli chodzi o samo dobranie łacznikow do wahaczy to problemu nie ma, bierzesz łaczniki te, które sa ze stabem, stab z angola mial dwie wersje łączników, ale jedna i druga do wahacza poprzecznego powinienes przykrecic.