PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z centralnym zamkiem i el. szybami- urwane przewody w złączce drzwi

trybik23
30-05-17, 23:34
Witam, nie działa mi centralny zamek oraz el. otwierany szyby. Powodem są urwane przewody w złączce, którą wpina się w drzwi kierowcy od strony zawiasów, nie wewnątrz drzwi. Przewody są urwane tuż przy samej złączce, więc nie wiem który przewód ma być w którym miejscu w złączce. Samochód to Honda Civic VI EK3 sedan z pełną elektryką (centralny zamek z pilotem, el. szyby, el. lusterka). Prosiłbym Was o opisanie kolorami, gdzie przewody mają swoje miejsce w tej złączce.

Np w ten sposób:

Widok od strony przewodów:

1 rząd od góry i od lewej strony: GRN/WHT, BLK, BLUE/YEL, RED/WHT, BLK/BLUE

2 rząd od góry od lewej strony: BLUE/YEL, RED/WHT.. itp

3 rząd od góry...

Albo jak ktoś posiada to jakiś rysunek z opisanymi kolorami i miejscami.

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc w tym temacie, gdyż sam nie mogę sobie z tym poradzić, a jest coraz cieplej i przydałoby się wreszcie otworzyć którąś szybę :)

kazik2_h9w3
31-05-17, 09:09
Sprawdz kolory przewodow w wiazce z drzwipowinny pasować do tych z drugiej strony

trybik23
31-05-17, 10:24
Taki był też mój plan, tyle że wiązka od strony drzwi jest w całości pokryta izolacją i nie widać przewodów. Na razie nie chciałbym jej niszczyć, może ktoś już to robił i będzie miał jakiś rysunek czy coś...

cichykzn
31-05-17, 21:39
jak wypniesz kostkę od strony drzwi z mocowania w drzwiach to wystarczy zdjąć gumową osłonę kostki i będziesz wszystko widział i nie musisz ściągać izolacji, bynajmniej ja tak mam w 5g ale powinno być to samo

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

trybik23
31-05-17, 21:51
Sprawdzę w wolnym czasie ;) Być może jest tak jak mówisz.. już nie pamiętam szczerze mówiąc. Mimo wszystko, jak ktoś już to robił i wie jak idą te przewody, proszę o pomoc. A może ktoś z Was widział w manualu stronę z opisem tej kostki, to prosiłbym o jej numer... Może jestem już ślepy i nie widzę :)

trybik23
03-06-17, 17:17
Ok, znam już położenie przewodów, wypiąłem złączkę od strony drzwi. Potrzebuje teraz pomocy w wyciągnięciu tych pinów ze złączki? Ktoś wie jak to zrobić?

kazik2_h9w3
03-06-17, 19:35
Z jedej ze stron jest taki biały plastik trzeba go podwazyc az troche wyjdzie i wtedy mozna przy pomocy bardzo malego plaskiego srubokreta podwazac zapadki i wyciagac piny