PDA

Zobacz pełną wersję : D14A4 olej

thepikus
23-05-17, 09:45
Witam.
Mam problem z moim D14A4. Otóż zjada mi 1l oleju na 2tys km :( Wiadome trzeba to zrobic bo jak tak jezdzic mozna xd No i pytanie do was. W jaki sposob moglbym zdiagnozowac przy czym trzeba robic? Plyn chlodniczy nie ucieka, a honda raz kopci raz nie.. Kupilem ja miesiac temu u sprzedajacego i przez cala droge do domu (110km) nie puscila ani dymka.. A teraz jak jej sie zachce raz kopci raz nie kopci no ale olej ucieka ;) w czym szukac i jak zdiagnozowac co jej dolega?

bartek_levis
23-05-17, 11:04
są różne opcje 1 l na 2 kkm to nie ma tragedii
albo zwalasz głowice i robisz uszczelniacze spr prowadnice itd do tego jeszcze zanim cokolwiek zrobisz to średnicówka i spr owale cylindrów i czy gładzie są ok jeśli się to nadaje do remontu to warto zrobić pierścienie a może nawet pomyśleć też o panewkach...
albo druga opcja (tańsza) kupić drugi słupek praktycznie każde d14 podejdzie kwestia znalezienia zdrowej sztuki najlepiej z jakąś gwarancją
i na koniec mała uwaga jeśli masz d14a4 to piszesz w nie tej grupie powinieneś tu szukać pomocy: http://civicklub.pl/forum/forumdisplay.php?14-Civic-92-00-amp-CRX-delsol

thepikus
23-05-17, 15:56
A czy sprawdzenie kompresji powiedziało by cos o pierscieniach?

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

bartek_levis
23-05-17, 16:17
Raczej o kondycji silnika ale jak olejem się uszczelnia to może pokazać niby dobre wyniki a motor do remontu...

thepikus
23-05-17, 16:20
Dobra dzieki, i sorki za pomylke dzialu :)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka